Logga in

Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström”

Publicerad
8 dec 2023, 06:00
| Uppdaterad
5 dec 2023

När olika yrkespersoner jobbar tillsammans är det viktigt att samarbeta och prata med varandra. Annars blir det lätt missförstånd och fel, vilket vi kan lära oss i lucka 8.

”Jobbar på ett större parhusbygge i Södra Stockholm, helt plötsligt mitt på dagen tappar vi tredje fasen i byggström och alla värmepannor börjar varna för underspänning. Jag går till byggskåpet som står bredvid ett annat av nätägarens skåp och konstaterar att felet är hos nätägaren och att jag inte kan göra något, jag fortsätter helt enkelt min dag.

Lucka 7:
Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop”

Lucka 6:
Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut”

Efter ett tag kommer Vattenfall till platsen och rycker tag i mig för att fråga vad som hänt med deras skåp. Jag fattade inte vad han menade men följde med honom. Då såg vi det överkörda skåpet och kunde följa spåren till entreprenadfirmans grävmaskin. Entreprenadfirman hade åkt hem och inte meddelat någon. All cred till Vattenfall som bytte markskåpet på samma dag och jobba på långt efter 16.”

Ivar Brenner

Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström” Här är 2023 års mest uppmärksammade elfel Elfelskalendern lucka 24: ”Finns många sätt att lösa ström på vid bygge …” Elfelskalendern lucka 23: ”Gick sådär att koppla in den nya kabeln i lyktstolpen” Elfelskalendern lucka 22: Vart tog den söta lilla dosan vägen? Elfelskalendern lucka 21: Så kan det bli Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna” Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall” Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat? Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska” Elfelskalendern lucka 16: Ladda mobilen i duschen Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag… Elfelskalendern lucka 14: Smygkabel i nyckelhålet Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här! Elfelskalendern lucka 12: ”Strömmen passerar aldrig jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 11:”En kvarglömd relik” Elfelskalendern lucka 10: ”Nån” karvade in sin längd i kabeln Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar” Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop” Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut” Elfelskalendern lucka 5: Efter tjatet om elbesiktning – huvudbrytaren var bränd … Elfelskalendern lucka 4: ”Fantastiska människor till hempulare som kan/vet allt” Elfelskalendern lucka 3: ”Så att man blir tårögd” Elfelskalendern lucka 2: Fick se denna trevliga överraskningen Elfelskalendern lucka 1: ”Billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt”