Logga in

Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall”

Publicerad
19 dec 2023, 06:00
| Uppdaterad
14 dec 2023

Köket sägs vara det rum med flest prylar i sig, även de av el-sorten. Kolla in lucka 19 för att se var det går att hitta elprylar i kök.

” ’Här ska ni bygga ett kök! Men elprylarna som sitter på väggen då? Äh. Släng in det ovanpå skåpen, det är det ingen som ser i alla fall.’

Lucka 18:
Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat?

Lucka 17:
Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska”

Jag har känt till en tid att en kunds utrustning på ett ställe skulle se ut på detta sätt, har till och med skrivit en notis om det i nån rapport. Nu var det dags att felsöka lite så fick öppna upp och se det med egna ögon. Nåväl, det sitter ju i vart fall under en losskruvbar lucka. Två meter till vänster är det en dörr in till ett alldeles förnämligt elrum med hyfsat gott om plats så det är en gåta att det ser ut såhär. Vi får väl se när det blir dags att göra något åt det.”

Magnus Lindelöf

Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall” Här är 2023 års mest uppmärksammade elfel Elfelskalendern lucka 24: ”Finns många sätt att lösa ström på vid bygge …” Elfelskalendern lucka 23: ”Gick sådär att koppla in den nya kabeln i lyktstolpen” Elfelskalendern lucka 22: Vart tog den söta lilla dosan vägen? Elfelskalendern lucka 21: Så kan det bli Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna” Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat? Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska” Elfelskalendern lucka 16: Ladda mobilen i duschen Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag… Elfelskalendern lucka 14: Smygkabel i nyckelhålet Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här! Elfelskalendern lucka 12: ”Strömmen passerar aldrig jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 11:”En kvarglömd relik” Elfelskalendern lucka 10: ”Nån” karvade in sin längd i kabeln Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar” Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström” Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop” Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut” Elfelskalendern lucka 5: Efter tjatet om elbesiktning – huvudbrytaren var bränd … Elfelskalendern lucka 4: ”Fantastiska människor till hempulare som kan/vet allt” Elfelskalendern lucka 3: ”Så att man blir tårögd” Elfelskalendern lucka 2: Fick se denna trevliga överraskningen Elfelskalendern lucka 1: ”Billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt”