Logga in

Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop”

Publicerad
7 dec 2023, 06:00
| Uppdaterad
5 dec 2023

Efter många år i branschen är det lätt att jobbet väcker känslor hos en. Det är en del av att vara arbetsskadad. I lucka 7 har vi ett exempel på detta, med en hemmagjord säkring för en maskin.

”Vi fick en anmodan från elverket att byta elmätare i Örebrotrakten och så hittade vi den här proppen! Vi åkte ut till kunden, öppnade dörren och jag höll på att bryta ihop.

Lucka 6:
Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut”

Lucka 5:
Elfelskalendern lucka 5: Efter tjatet om elbesiktning – huvudbrytaren var bränd …

Lösningen var verkligen originell, satt som huvudsäkring. Propphuvudet var till och med slipat så att säkringen satt fast. Det var bara att gänga ur och säkra en ny säkring. Jag har jobbat i trettio år snart, men det är första gången jag hittat en sådan lösning. Jag tror att personen som bodde där nog använde en vedklyv eller någon annan effektkrävande maskin som fick säkringen att lösa. Den boende tröttnade nog på att byta huvudsäkringen och tyckte det här var smidigt, bara att blippa tillbaka.”

Stefan Johansson

Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop” Här är 2023 års mest uppmärksammade elfel Elfelskalendern lucka 24: ”Finns många sätt att lösa ström på vid bygge …” Elfelskalendern lucka 23: ”Gick sådär att koppla in den nya kabeln i lyktstolpen” Elfelskalendern lucka 22: Vart tog den söta lilla dosan vägen? Elfelskalendern lucka 21: Så kan det bli Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna” Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall” Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat? Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska” Elfelskalendern lucka 16: Ladda mobilen i duschen Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag… Elfelskalendern lucka 14: Smygkabel i nyckelhålet Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här! Elfelskalendern lucka 12: ”Strömmen passerar aldrig jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 11:”En kvarglömd relik” Elfelskalendern lucka 10: ”Nån” karvade in sin längd i kabeln Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar” Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström” Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut” Elfelskalendern lucka 5: Efter tjatet om elbesiktning – huvudbrytaren var bränd … Elfelskalendern lucka 4: ”Fantastiska människor till hempulare som kan/vet allt” Elfelskalendern lucka 3: ”Så att man blir tårögd” Elfelskalendern lucka 2: Fick se denna trevliga överraskningen Elfelskalendern lucka 1: ”Billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt”