Logga in

Elfelskalendern lucka 10: ”Nån” karvade in sin längd i kabeln

Publicerad
10 dec 2023, 06:00
| Uppdaterad
5 dec 2023

Som barn hittar man på många busigheter. Rita på väggar eller leka med tändstickor … eller karva in sin längd på en olämplig plats, vilket vi ser i lucka 10.

”Fick jag felsöka några vägguttag hemma hos mig själv då jag fick utslag mellan både nolla/jordstift och fas/jordstift. Någon har karvat in sin längd i kabeln. Denna någon är jag när jag var runt 10 år att döma av längden, för ca 26 år sedan.

Lucka 9:
Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar”

Lucka 8:
Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström”

Jag och min partner tog över mitt föräldrahem för några månader sedan och håller sakta men säkert på att renovera oss igenom alla rummen. Det finns mycket i el-väg jag vill ta hand om, men det som inte är farligt (som här) får vänta tills jag har gjort klart min lärlingstid.”

Cassandra Sandberg

Elfelskalendern lucka 10: ”Nån” karvade in sin längd i kabeln Här är 2023 års mest uppmärksammade elfel Elfelskalendern lucka 24: ”Finns många sätt att lösa ström på vid bygge …” Elfelskalendern lucka 23: ”Gick sådär att koppla in den nya kabeln i lyktstolpen” Elfelskalendern lucka 22: Vart tog den söta lilla dosan vägen? Elfelskalendern lucka 21: Så kan det bli Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna” Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall” Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat? Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska” Elfelskalendern lucka 16: Ladda mobilen i duschen Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag… Elfelskalendern lucka 14: Smygkabel i nyckelhålet Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här! Elfelskalendern lucka 12: ”Strömmen passerar aldrig jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 11:”En kvarglömd relik” Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar” Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström” Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop” Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut” Elfelskalendern lucka 5: Efter tjatet om elbesiktning – huvudbrytaren var bränd … Elfelskalendern lucka 4: ”Fantastiska människor till hempulare som kan/vet allt” Elfelskalendern lucka 3: ”Så att man blir tårögd” Elfelskalendern lucka 2: Fick se denna trevliga överraskningen Elfelskalendern lucka 1: ”Billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt”