Logga in

Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag…

Publicerad
15 dec 2023, 06:00
| Uppdaterad
14 dec 2023

Alla älskar väl fredagseftermiddagarna, snart helg! Men i lucka 15 får vi hänga med elektrikern Magnus Johnsson när hans kund hade problem med lampan i hallen. Fredagen skulle bli längre än väntat.

”Man ska inte ta jobbet när chefen tycker att det är ett snabbt jobb på en fredag kl 14. ’Kunden har precis köpt huset och får inte lampan i hallen att fungera, kan du åka och fixa det?’ 3G1,5 till första brytaren, G/G=fas fram … 3 brytare i hallen som är på 4m2. Å det tog ett tag att hitta detta på vinden …”

Lucka 14:
Elfelskalendern lucka 14: Smygkabel i nyckelhålet

Lucka 13:
Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här!

Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag… Här är 2023 års mest uppmärksammade elfel Elfelskalendern lucka 24: ”Finns många sätt att lösa ström på vid bygge …” Elfelskalendern lucka 23: ”Gick sådär att koppla in den nya kabeln i lyktstolpen” Elfelskalendern lucka 22: Vart tog den söta lilla dosan vägen? Elfelskalendern lucka 21: Så kan det bli Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna” Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall” Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat? Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska” Elfelskalendern lucka 16: Ladda mobilen i duschen Elfelskalendern lucka 14: Smygkabel i nyckelhålet Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här! Elfelskalendern lucka 12: ”Strömmen passerar aldrig jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 11:”En kvarglömd relik” Elfelskalendern lucka 10: ”Nån” karvade in sin längd i kabeln Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar” Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström” Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop” Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut” Elfelskalendern lucka 5: Efter tjatet om elbesiktning – huvudbrytaren var bränd … Elfelskalendern lucka 4: ”Fantastiska människor till hempulare som kan/vet allt” Elfelskalendern lucka 3: ”Så att man blir tårögd” Elfelskalendern lucka 2: Fick se denna trevliga överraskningen Elfelskalendern lucka 1: ”Billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt”