Logga in

Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här!

Publicerad
13 dec 2023, 06:00
| Uppdaterad
7 dec 2023

Helgens planer kan snabbt ändras om elen strular. Vad tror ni om denna plint i lucka 13 som uppdagades i ett mätarskåp? Felaktigt dragen skruv eller materialfel?

”Vi märkte två kvällar på raken att elen svajade vid ett par tillfällen på kvällen. 06.38 på en söndag morgon fick jag ett meddelande från Eon om att de hade fått larm från min elmätare, och att de hade skickat en tekniker. 

Lucka 12:
Elfelskalendern lucka 12: ”Strömmen passerar aldrig jordfelsbrytaren”

Lucka 11:
Elfelskalendern lucka 11:”En kvarglömd relik”

Ungefär 08.30 knackade det på dörren. Jag visade var mätarskåpet fanns och teknikern började skruva av plåtarna. Bakom den ena plomberade plåten fanns en bränd plint. Plinten tillhörde inte Eon utan jag behövde ringa en jourelektriker för att få det fixat. 10.30 var en jourelektriker på plats och en timme senare kunde elen kunde slås på igen. Jourelektrikern trodde att felet berodde på en felaktigt dragen skruv eller materialfel på plinten.”

Johan Jacobsson

Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här! Här är 2023 års mest uppmärksammade elfel Elfelskalendern lucka 24: ”Finns många sätt att lösa ström på vid bygge …” Elfelskalendern lucka 23: ”Gick sådär att koppla in den nya kabeln i lyktstolpen” Elfelskalendern lucka 22: Vart tog den söta lilla dosan vägen? Elfelskalendern lucka 21: Så kan det bli Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna” Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall” Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat? Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska” Elfelskalendern lucka 16: Ladda mobilen i duschen Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag… Elfelskalendern lucka 14: Smygkabel i nyckelhålet Elfelskalendern lucka 12: ”Strömmen passerar aldrig jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 11:”En kvarglömd relik” Elfelskalendern lucka 10: ”Nån” karvade in sin längd i kabeln Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar” Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström” Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop” Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut” Elfelskalendern lucka 5: Efter tjatet om elbesiktning – huvudbrytaren var bränd … Elfelskalendern lucka 4: ”Fantastiska människor till hempulare som kan/vet allt” Elfelskalendern lucka 3: ”Så att man blir tårögd” Elfelskalendern lucka 2: Fick se denna trevliga överraskningen Elfelskalendern lucka 1: ”Billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt”