Logga in

Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska”

Publicerad
17 dec 2023, 06:00
| Uppdaterad
14 dec 2023

En kabel på väggen som liknar en slingrande orm och en kattmatsburk som används till annat än kattmat. I lucka 17 ser vi hur djur och djurprodukter kan vara en inspirationskälla för installationer.

”Städning efter förre husägaren. Vet inte hur man ens kan göra såhär, man bör ju ha haft en avbitare/skaltång för att ens göra installationen. Jag köpte huset för cirka ett år sedan, och farbrorn som bodde där tidigare gjorde alla möjliga egna installationer som många är lite si sådär.

Lucka 16:
Elfelskalendern lucka 16: Ladda mobilen i duschen

Lucka 15:
Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag…

Många tror i kommentarerna att han flyttat uttaget och därför kabeln blivit sådär, men jag tror tyvärr inte att fallet är så, utan han orkade bara inte korta ner den och gjorde det bästa av situationen, sen finns det en annan koppling utomhus där han använt en kattmatsburk som kopplingsdosa. Enligt grannen som är pensionerad elektriker så har den suttit där ungefär sedan 80-talet, dock skall det noteras att allt fungerar precis som det ska.”

Gustav Weilefors

Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska” Här är 2023 års mest uppmärksammade elfel Elfelskalendern lucka 24: ”Finns många sätt att lösa ström på vid bygge …” Elfelskalendern lucka 23: ”Gick sådär att koppla in den nya kabeln i lyktstolpen” Elfelskalendern lucka 22: Vart tog den söta lilla dosan vägen? Elfelskalendern lucka 21: Så kan det bli Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna” Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall” Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat? Elfelskalendern lucka 16: Ladda mobilen i duschen Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag… Elfelskalendern lucka 14: Smygkabel i nyckelhålet Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här! Elfelskalendern lucka 12: ”Strömmen passerar aldrig jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 11:”En kvarglömd relik” Elfelskalendern lucka 10: ”Nån” karvade in sin längd i kabeln Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar” Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström” Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop” Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut” Elfelskalendern lucka 5: Efter tjatet om elbesiktning – huvudbrytaren var bränd … Elfelskalendern lucka 4: ”Fantastiska människor till hempulare som kan/vet allt” Elfelskalendern lucka 3: ”Så att man blir tårögd” Elfelskalendern lucka 2: Fick se denna trevliga överraskningen Elfelskalendern lucka 1: ”Billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt”