Logga in

Elfelskalendern lucka 1: ”Billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt”

Publicerad
1 dec 2023, 06:00

Äntligen dags för årets enda och bästa elfelskalender! Den bild som får flest reaktioner vinner dessutom den hedervärda titeln Årets Elfel 2023. I första luckan hittar vi en knepig lösning i en fiskbutik.

”Hittade denna lustiga lösning på en förbikoppling av en jordfelsbrytare i en fiskbutik. På gruppförteckningen stod det ”stekhäll”. Min kund som nyligen tagit över butiken sa att tidigare ägare var riktigt snål och inte underhållit lokalen.

Mer elfel
”Jag har lärt mig hur myrbon ser ut”

Ännu mer
”Första MacGyver-lösningen jag hittat”

Jag tycker det hade varit billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt. Han sa också att tidigare ägare var händig och hade gjort många ”hillbilly”-lösningar. Personligen tycker jag att han i så fall hade mycket goda kunskaper av elinstallation. Det ser i övrigt ut som att en fackman har installerat elcentralen, men det verkar som att vissa i Elfelsgruppen menar att det ok att göra så.”

Tommy Elfsö

Elfelskalendern lucka 1: ”Billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt” Här är 2023 års mest uppmärksammade elfel Elfelskalendern lucka 24: ”Finns många sätt att lösa ström på vid bygge …” Elfelskalendern lucka 23: ”Gick sådär att koppla in den nya kabeln i lyktstolpen” Elfelskalendern lucka 22: Vart tog den söta lilla dosan vägen? Elfelskalendern lucka 21: Så kan det bli Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna” Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall” Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat? Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska” Elfelskalendern lucka 16: Ladda mobilen i duschen Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag… Elfelskalendern lucka 14: Smygkabel i nyckelhålet Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här! Elfelskalendern lucka 12: ”Strömmen passerar aldrig jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 11:”En kvarglömd relik” Elfelskalendern lucka 10: ”Nån” karvade in sin längd i kabeln Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar” Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström” Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop” Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut” Elfelskalendern lucka 5: Efter tjatet om elbesiktning – huvudbrytaren var bränd … Elfelskalendern lucka 4: ”Fantastiska människor till hempulare som kan/vet allt” Elfelskalendern lucka 3: ”Så att man blir tårögd” Elfelskalendern lucka 2: Fick se denna trevliga överraskningen