Logga in

Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar”

Publicerad
9 dec 2023, 06:00
| Uppdaterad
5 dec 2023

Det är viktigt att packa med sig tillräckligt av rätt material när man ska ut på jobb. Denna lyktstolpe i lucka 9 må varit kopplad med fel sorts klämmor, men elektrikern Roger Åkerström fick sig ett gott skratt.

”Jag jobbade som elektriker åt Skellefteå kommun och utförde armaturbyte på en gatljusanläggning i en ort utanför Skellefteå 2019. I just denna stolpe verkade det som att tidigare installatör fått slut på gällande kopplingsplintar och tagit det som ev. fanns tillgängligt. Facit blev dessa grenklämmor.

Krypande elfel:
”Jag har lärt mig hur myrbon ser ut”

Lucka 8:
Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström”

Dessa var tejpade med 2–3 varv eltejp och nedtryckta i stolpen. Vi skrattade gott och konstaterade att det hållit förvånansvärt bra eftersom föregående armaturbyte var gjort i början av 90-talet. Ny stolpinsats med beröringsskyddade plintar är nu installerat.

Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar” Här är 2023 års mest uppmärksammade elfel Elfelskalendern lucka 24: ”Finns många sätt att lösa ström på vid bygge …” Elfelskalendern lucka 23: ”Gick sådär att koppla in den nya kabeln i lyktstolpen” Elfelskalendern lucka 22: Vart tog den söta lilla dosan vägen? Elfelskalendern lucka 21: Så kan det bli Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna” Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall” Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat? Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska” Elfelskalendern lucka 16: Ladda mobilen i duschen Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag… Elfelskalendern lucka 14: Smygkabel i nyckelhålet Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här! Elfelskalendern lucka 12: ”Strömmen passerar aldrig jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 11:”En kvarglömd relik” Elfelskalendern lucka 10: ”Nån” karvade in sin längd i kabeln Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström” Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop” Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut” Elfelskalendern lucka 5: Efter tjatet om elbesiktning – huvudbrytaren var bränd … Elfelskalendern lucka 4: ”Fantastiska människor till hempulare som kan/vet allt” Elfelskalendern lucka 3: ”Så att man blir tårögd” Elfelskalendern lucka 2: Fick se denna trevliga överraskningen Elfelskalendern lucka 1: ”Billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt”