Logga in

Elfelskalendern lucka 22: Vart tog den söta lilla dosan vägen?

Publicerad
22 dec 2023, 06:00
| Uppdaterad
14 dec 2023

Likt Indiana Jones måste elektriker ibland ta på sig arkeologhatten. Framförallt på jobb i äldre hus. Kolla in var dosan hittades någonstans i lucka 22.

”Jag arbetar som egenföretagare i Söders El och Fastighetsservice AB. I ett av uppdragen arbetar jag och Sjogerstads EDF med att ersätta befintlig elcentral, apparater, vägguttag och FQ i en radhuslänga som är byggd i början av 70-talet. I en av radhuslägenheterna kunde vi inte hitta den aktuella dosan.

Lucka 21:
Elfelskalendern lucka 21: Så kan det bli

Lucka 20:
Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna”

Efter mycket efterforskning fick vi till slut gå in till grannfastigheten och mäta oss fram till var den borde finnas. Vi kunde då konstatera att den förmodligen fanns bakom en senare byggd mellanvägg. Vi tog hål i väggen som bilden visar och se, där bakom fanns den!” 

Daniel Söder

Elfelskalendern lucka 22: Vart tog den söta lilla dosan vägen? Här är 2023 års mest uppmärksammade elfel Elfelskalendern lucka 24: ”Finns många sätt att lösa ström på vid bygge …” Elfelskalendern lucka 23: ”Gick sådär att koppla in den nya kabeln i lyktstolpen” Elfelskalendern lucka 21: Så kan det bli Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna” Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall” Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat? Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska” Elfelskalendern lucka 16: Ladda mobilen i duschen Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag… Elfelskalendern lucka 14: Smygkabel i nyckelhålet Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här! Elfelskalendern lucka 12: ”Strömmen passerar aldrig jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 11:”En kvarglömd relik” Elfelskalendern lucka 10: ”Nån” karvade in sin längd i kabeln Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar” Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström” Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop” Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut” Elfelskalendern lucka 5: Efter tjatet om elbesiktning – huvudbrytaren var bränd … Elfelskalendern lucka 4: ”Fantastiska människor till hempulare som kan/vet allt” Elfelskalendern lucka 3: ”Så att man blir tårögd” Elfelskalendern lucka 2: Fick se denna trevliga överraskningen Elfelskalendern lucka 1: ”Billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt”