Logga in

Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna”

Publicerad
20 dec 2023, 06:00
| Uppdaterad
14 dec 2023

Det kan finnas många orsaker bakom ett elfel. Vad tror ni orsakade branden i elskåpet som vi hittar i lucka 20?

”Jag åkte ut till ett ställe där en pumpbil inte fick i gång sitt elverk för att kunna pumpa ut betong. Jag skulle bara felsöka – men möts av det där. I och med att det inte är mitt företag som har hand om deras lastbilar/elverk så gjorde jag ingenting mer än att säga att de inte får använda sakerna.

Lucka 19:
Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall”

Lucka 18:
Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat?

Gjorde inte ens en felsökning. Bara ockulärt och sa att detta är trasigt. Jag gissar på att något har varit tryckt mot kablarna, plus överbelastning. Inkommande var cirka 16 kv och plintat av till ca 10kv. Allt detta var matat med en 125A handske. Men eftersom jag inte mätte någonting så vet jag inte vad det matades med.”

Linnea Svensson

Elfelskalendern lucka 20: ”Gissar att något varit tryckt mot kablarna” Här är 2023 års mest uppmärksammade elfel Elfelskalendern lucka 24: ”Finns många sätt att lösa ström på vid bygge …” Elfelskalendern lucka 23: ”Gick sådär att koppla in den nya kabeln i lyktstolpen” Elfelskalendern lucka 22: Vart tog den söta lilla dosan vägen? Elfelskalendern lucka 21: Så kan det bli Elfelskalendern lucka 19: ”Ingen som ser i alla fall” Elfelskalendern lucka 18: Verkligen slutbesiktat? Elfelskalendern lucka 17: ”Allt funkar precis som det ska” Elfelskalendern lucka 16: Ladda mobilen i duschen Elfelskalendern lucka 15: Alltid på en fredag… Elfelskalendern lucka 14: Smygkabel i nyckelhålet Elfelskalendern lucka 13: Bränt vare’ här! Elfelskalendern lucka 12: ”Strömmen passerar aldrig jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 11:”En kvarglömd relik” Elfelskalendern lucka 10: ”Nån” karvade in sin längd i kabeln Elfelskalendern lucka 9: ”Installatören verkade ha slut på gällande kopplingsplintar” Elfelskalendern lucka 8: ”Plötsligt tappar vi tredje fasen i byggström” Elfelskalendern lucka 7: ”Jag höll på att bryta ihop” Elfelskalendern lucka 6: ”JFB:n såg helt ny ut” Elfelskalendern lucka 5: Efter tjatet om elbesiktning – huvudbrytaren var bränd … Elfelskalendern lucka 4: ”Fantastiska människor till hempulare som kan/vet allt” Elfelskalendern lucka 3: ”Så att man blir tårögd” Elfelskalendern lucka 2: Fick se denna trevliga överraskningen Elfelskalendern lucka 1: ”Billigare att ta bort jordfelsbrytaren helt”