Logga in

Easee säger upp 200 och tar in stort lån för att överleva

Publicerad
15 aug 2023, 13:44

Företagets vd och grundare Jonas Helmikstøl avgår och majoriteten av de anställda får se sig om efter nya jobb.

Läs också:
Easee – historien från marknadsledande till säljstopp

Läs också:
Easee svarar: ”Alla våra kunder kan ladda helt tryggt”

I går, måndag, fick de anställda på Easee ta emot det tunga beskedet när företaget presenterade sin krisplan. 200 av 350 anställda får gå, varav majoriteten är anställda i Norge, skriver norska Dagens Næringsliv.

Tillsammans med ett så kallat konvertibelt lån på 60 miljoner norska kronor, främst från befintliga investerare, hoppas man att uppsägningarna ska kunna lösa företagets akuta ekonomiska kris efter försäljningsstoppet på laddstationerna –  som Elinstallatören kontinuerligt rapporterat om.

Företagets vd och grundare  Jonas Helmikstøl meddelade samtidigt att han lämnar sin post men blir kvar som anställd  företaget.

– Det gör obeskrivligt ont att behöva säga hej då till så många underbara människor som har gett allt för att Easee ska ta sig igenom det här, säger han i ett uttalande.

Läs också:
Easee om jordfelsbrytaren: ”Ingen standard tar höjd för vår teknik”

Parallellt med arbetet för att lösa den ekonomiska situationen arbetar Easees ledning och styrelse med framtidslösningar, somæförberedelser för lansering av en ny laddare. Andra planer är att göra justeringar av det befintliga lagret av laddare samt att få det svenska försäljningsstoppet prövat i domstol, uppger  Dagens Næringsliv.