Logga in

Assemblin köper RA Gruppen

Publicerad
23 mar 2023, 14:17

El- säkerhetsteknikbolaget med 90 medarbetare blir en del av Assemblin El efter förvärv.

Text

Assemblin El har förvärvat el- och säkerhetsteknikbolaget RA Vision AB inklusive dotterbolag (”RA Gruppen”), med verksamhet i mellersta och södra Sverige. RA Gruppen har cirka 90 medarbetare och en årsomsättning på cirka 150 MSEK.

Fler förvärv
Assemblin El köper i Uppsala

Läs också:
Instalco köper 100-miljonersbolag i Avesta

Grunden för RA Gruppen lades 1997 och har sedan dess både organiskt och genom förvärv utvecklats till en stabil och kompetent bolagsgrupp som erbjuder totallösningar inom el och säkerhet. Verksamheten består till cirka 75 procent av elteknik och 25 procent säkerhet- och låsteknik och finns på sju orter i Mälardalen och kring Ängelholm i Skåne.

I kundportföljen finns flera välrenommerade bolag främst inom detaljhandel, men också inom industri samt bygg- och fastighetssektorn. Flera av de största kunderna har rikstäckande butiksnät där RA Gruppen genom resemontörer gör både el- och säkerhetsinstallationer vid nyetableringar samt anpassningsarbeten i befintliga butiker.

”RA Gruppen är en väl fungerande el- och säkerhetskoncern med lång erfarenhet och hög andel nöjda kunder. De har en unik nisch mot butiker, vilket kompletterar vår befintliga verksamhet på ett bra sätt. Vi är därför mycket glada över att kunna välkomna RA Gruppens kunder, medarbetare och leverantörer till Assemblin-familjen”, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef för Assemblin El.

Läs också:
“Det är ett strategiskt förvärv”

RA Gruppen ägs av grundaren Robert Alriksson, som också är vd i förtaget.

”Vi har haft en spännande tillväxtresa men med Assemblin som ägare kan vi ta RA Gruppen till nästa nivå. Vi har samsyn i många frågor och har båda en entreprenörsdriven organisation med starkt kundfokus, vilket är viktigt. Genom den här affären får vi också tillgång till Assemblins specialistfunktioner, vilket kommer att stärka vår verksamhet”, säger Robert Alriksson, vd för RA Gruppen.