Logga in

Assemblin köper låsföretag

Publicerad
2 sep 2021, 09:37

Installationsjätten köper ett renodlat lås och säkerhetsföretag. ”Innebär att vi breddar och utökar vår säkerhetsverksamhet i Norrköping och Linköping samt Nyköping.”

Text

Ett av Assemblins större teknikområden är säkerhet där koncernen är en av Sveriges ledande aktörer. Nu förvärvas Norrköpings Låsverkstad AB (Norrköpings Låsverkstad) med en årsomsättning på cirka 9,5 MSEK, vilket stärker och kompletterar Assemblins säkerhetserbjudande i Östergötlandsregionen.

Från juni 2021:
Assemblin köper solcellsinstallatör

Från augusti 2021:
Assemblin startar ledarutbildning

Norrköpings Låsverkstad startade sin verksamhet 2008 och är idag ett välrenommerat säkerhetsbolag med spetskompetens inom lås och beslag. Bolaget bedriver främst verksamhet i Norrköping och Linköping samt Nyköping. Bland kunderna märks Phoniro (Assa Abloy), ett antal lokala byggföretag och elbolag samt fastighetsägare.

– Förvärvet av Norrköpings Låsverkstad innebär att vi breddar och utökar vår säkerhetsverksamhet i Norrköping och Linköping samt Nyköping. Tillsammans blir vi en mer komplett aktör som kan ta fler typer av entreprenaduppdrag samtidigt som vi får möjligheter att utöka vår eftermarknadsaffär. Det är med stor glädje jag kan hälsa Norrköpings Låsverkstads kunder och medarbetare välkomna till Assemblin, säger Fredrik Allthin, vd och chef på affärsområde Assemblin El.

Norrköpings Låsverkstad har licens med Assa Abloy, Dormakaba och Iloq.

– Vi känner Assemblin väl sedan tidigare och vet att vi har samma syn på kvalitet och kundfokus. Tillsammans blir vi starkare inom säkerhetsområdet, och det finns uppenbara ömsesidiga korsförsäljningsmöjligheter. Det här är ett helt rätt steg för oss, och jag ser fram mot att kunna utvecklas och växa tillsammans med Assemblin, säger Björn Jädersand, vd på Norrköpings Låsverkstad.