Logga in

Assemblin köper i Norrköping

Publicerad
13 jan 2021, 16:27
| Uppdaterad
22 mar 2021

Assemblin Els stora shoppingrunda har nått Östergötland där man förvärvar Åby Eltjänst ett installations- och serviceföretag med 30 medarbetare.

PRESSMEDDELANDE FRÅN ASSEMBLIN:

Assemblin El stärker sin position i Östergötland genom förvärv av installations- och serviceleverantören Åby Eltjänst med en omsättning på 55 MSEK och cirka 30 medarbetare.

Fler förvärv av Assemblin i januari: Assemblin El köper i Uppsala

Assemblin köper elteknikbolag i Karlstad

Åby Eltjänst, som grundades 1975, är ett renodlat elteknikföretag som erbjuder företag och offentliga verksamheter installation och service inom el, data och tele. Kunderna är allt från industrier och fastighetsägare till butiker och skolor. De har en stark lokalförankring i Norrköpingsområdet och arbetar utifrån idén att nära och långsiktiga kundsamarbeten skapar ömsesidig framgång.

– Åby Eltjänst grundades 1975 och har sedan dess utvecklats till ett stabilt elteknikföretag på orten. Vi är ett mycket kundfokuserat bolag och är stolta över det förtroendekapital vi har arbetat upp på marknaden under åren. Nu är vi redo för att ta bolaget till nästa nivå och efter att ha fört diskussioner med Assemblin under en längre tid känner jag mig trygg i att vi får en ägare med rätt inställning som vi kommer att kunna utvecklas tillsammans med, säger Mårten Klint, vd och huvudägare i Åby Eltjänst.

Tjänster som erbjuds är främst kraft och belysning, industriinstallationer, ställverk, elservice, datanät, fiber, passagesystem, larm, solcellsanläggningar, periodiska kontroller samt energiutredningar.

– Vi är mycket glada över att kunna förvärva Åby Eltjänst, som är ett bolag med hög kompetens och gott rykte. Assemblins nuvarande elverksamhet i Norrköping och Åby Eltjänst jobbar mot olika kundgrupper och kompletterar varandra bra, och blir tillsammans en stark aktör i Norrköpingsområdet, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El.