Logga in

Assemblin El köper i Uppsala

Publicerad
12 jan 2021, 12:42
| Uppdaterad
22 mar 2021

J&C El grundades 2011 och har utvecklats till ett välrenommerat elteknikbolag med 28 medarbetare och 45 miljoner kronor i omsättning. Nu blir företaget en del av Asselmblin El. ”Uppsala är en strategisk ort för oss” säger Fredrik Allthin vd och chef för affärsområde Asselmblin El.

PRESSMEDDELANDE FRÅN ASSEMBLIN:

Assemblin El har förvärvat det välrenommerade elteknikbolaget J.Östling & C.Sparf El AB (J&C El) med verksamhet i Uppsala med omnejd. J&C El omsätter cirka 45 MSEK och har 28 medarbetare.

De senaste förvärven från Assemblin: (januari) Assemblin köper elteknikbolag i Karlstad

(december) Assemblin växer i Kalmar

J&C El grundades 2011 och har sedan dess utvecklats till ett lönsamt, starkt elteknikbolag med hög kompetens och en lojal kundbas. Kundmixen är blandad och rymmer såväl fastighetsbolag, industrier, byggbolag, kommuner och privatpersoner. Erbjudandet är väldigt brett och serviceandelen är hög.

– Uppsala är en strategisk ort för oss där vi idag har en verksamhet som vi vill växa. J&C El är ett stabilt bolag med en bra kundbas och samma höga krav på kvalitet, effektivitet och säkerhet som vi på Assemblin. Tillsammans når vi den kritiska massa som krävs för att kunna åta oss större uppdrag vilket möjliggör en fortsatt expansion i Uppsala län, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El.

– Vi är stolta över den verksamhet vi har byggt upp men känner att det är dags att ta nästa steg i utvecklingen. För oss har det varit viktigt att hitta en ny ägare som matchar våra höga ambitioner och efter de samtal som vi nu har fört med Assemblin känner vi oss trygga i att ha hittat en kompetent men lyhörd ägare. Vi är övertygade om att detta kommer att bli bra för våra medarbetare och kunder som även får tillgång till mer och bredare teknikkompetens, säger Christer Sparf och Joakim Östling, delägare i J&C El.