Logga in

Assemblin köper 100-miljonersbolag i Kalmar

Publicerad
4 maj 2023, 09:36

60 anställda och 140 Mkr i omsättning, det har ett elteknikbolag i Kalmar som nu blir en del av Assemblin.

Text

Elia AB etablerades 1992 och har sedan dess utvecklats av familjen Höckerfelt till att bli ett välrenommerat elteknikbolag med en årsomsättning motsvarande cirka 140 MSEK och 60 anställda. Elia erbjuder projekt- och serviceuppdrag främst inom el, tele och säkerhet (brand, inbrott och CCTV) samt industri i Kalmar och Nybro med omnejd. De senaste åren har också installationer av solcellsanläggningar och laddinfrastruktur ökat.

Läs också:
Assemblin el värvar Mats Johansson till CFO

Läs också:
Assemblin El gör PLC-styrning åt Geely i Göteborg

”Elia AB är ett väl etablerat, attraktivt och mycket välskött el- och säkerhetsbolag, som kompletterar vår verksamhet i Kalmar-regionen väl. Vi är mycket imponerade av den höga kompetens som finns i bolaget, och är glada över att kunna välkomna medarbetare, kunder och leverantörer till Assemblin-familjen. Genom ett ökat samarbete kommer vi tillsammans att bli en stark aktör i området inom både installation och service”, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef på Assemblin El.

Kundbasen utgörs av byggbolag, fastighetsbolag, industrier och offentliga beställare. Tills vidare kommer verksamheten fortsatt att drivas vidare under eget varumärke.

”Jag är mycket stolt över den utveckling som vi hittills har haft, och det har varit viktigt att hitta en ägare som delar vår syn på kvalitet, kund- och teknikfokus samt kultur. Assemblin är ett engagerat och ambitiöst installationsbolag som blir en trygg ägarlösning för oss och som tillför ökad genomförandekraft samt stöd från specialistfunktioner, till exempel inom inköp och HR, vilket gagnar våra medarbetare och kunder. Jag ser fram mot vår fortsatta resa med tillförsikt och spänning”, säger Niclas Höckerfelt, vd på Elia AB.