Logga in

Assemblin köper Säkra Fastigheter

Publicerad
4 okt 2021, 14:26

”Vi upplever en ökad efterfrågan på säkerhetslösningar.” Det säger Assemblin Els vd Fredrik Allthin efter förvärvet av ett företag med 15 anställda med bas i Upplands Väsby.

Text

Assemblin har förvärvat säkerhetsföretaget Säkra Fastigheter AB (”Säkra Fastigheter”) med 15 medarbetare i Upplands Väsby och en årsomsättning på drygt 30 MSEK.

Säkra Fastigheter, som bildades 2011, utformar kundanpassade helhetslösningar inom säkerhet. Bolaget består idag av 15 engagerade säkerhetsexperter som projekterar, installerar och underhåller olika säkerhetssystem. Företaget erbjuder tjänster inom larm, lås, passagesystem, kameraövervakning, brandalarm, nödljusbelysning, integrerade system, fastighetssystem, porttelefoni, dörrautomatiker samt informations- och bokningssystem. Bland kunderna finns flera bostadsbolag, företag, byggbolag och bostadsrättsföreningar.

– Vi upplever en ökad efterfrågan på säkerhetslösningar. Säkra Fastigheter är ett välskött och lönsamt bolag med stort kundfokus och hög servicegrad, och vi bedömer potentialen för tillväxt som stor. De har också en hög andel löpande serviceavtal vilket ger förutsägbarhet och stabilitet. Det är med stor glädje vi kan välkomna Säkra fastigheters medarbetare och kunder till Assemblinfamiljen, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El.

Vi är mycket stolta över den verksamhet vi har byggt upp och kommer att fortsätta att driva bolaget på det sätt vi gör idag, men det ska bli spännande att få bli en del av ett större sammanhang. Vi ser fram mot att kunna utbyta erfarenheter med Assemblins övriga säkerhetsorganisation och med hjälp av dem även kunna utvidga vårt affärsområde, säger Björn Brovall, vd på Säkra Fastigheter.