Logga in

Assemblin köper bolag specialiserat på automation

Publicerad
3 mar 2022, 10:28

Ett Kungsbackaföretag med 25 anställda blir en del av installationsjätten. Företaget är ett av Västkustens största på energioptimering, projektering och helhetslösningar inom fastighetsautomation. 

Text

Assemblin befäster sin ledande position inom fastighetsautomation genom förvärv av Jonicom i Kungsbacka AB (”Jonicom”) med en årsomsättning på cirka 40 MSEK och 25 anställda. 

Läs också:
Assemblin El köper i Uppsala

Läs också:
Assemblin El ska installera och serva produkter från Ferroamp

Jonicom erbjuder helhetslösningar inom fastighetsautomation med fokus på energioptimering, projektering, entreprenader och service/underhåll. Bolaget bildades i Kungsbacka 2007 och är idag ett av de större automationsbolagen på västkusten med gott anseende. Bland kunderna finns fastighetsägare, byggbolag och installationsbolag. 

– Jonicom är ett kompetent och spännande automationsbolag som kompletterar vår befintliga automationsverksamhet geografiskt och kundmässigt. De har ett stort kund- och kvalitetsfokus vilket stämmer överens med våra prioriteringar. Vi är mycket glada över att kunna välkomna medarbetare och kunder till Assemblinfamiljen, säger Stefan Amnehagen, regionchef Automation på Assemblin El. 

Jonicom ägs idag i huvudsak av Joakim Källmark som är verksam som bolagets vd.  

Läs också:
Assemblin El gör PLC-styrning åt Geely i Göteborg

– Assemblins satsning på lösningar för smarta byggnader gör att vi får en ägare med samma passion för teknik och innovation som vi själva har. Jag är övertygad om att detta är helt rätt för Jonicoms medarbetare och kunder, och ser fram mot att fortsätta utveckla vår verksamhet tillsammans med Assemblin, säger Joakim Källmark, vd Jonicom.