Logga in

“Det är ett strategiskt förvärv”

Publicerad
4 jan 2018, 09:28

Bravida köper Adison Oy som omsätter motsvarande 190 miljoner kronor. Med förvärvet stärker bolagets finska division sin närvaro i huvudstadsregionen som växer snabbt.

Adison Oy grundat 1993 har 70 anställda och är storleverantör inom stambyten och tjänster som el, vs, ventilation och byggnadskonstruktion.

–   Det här är ett strategiskt förvärv för Bravida. Vårt mål är att växa i Finland och genom detta förvärv blir vi en betydande leverantör på den växande renoveringsmarknaden i Helsingforsregionen, med fokus på slutkund, säger Mattias Johansson, vd och koncernchef, Bravida.

Det är fem privatpersoner, varav tre anställda i Adison Oy, som nu säljer till Bravida.Bravida etablerade sin finska division i och med köpen av Peko Group och Halmesvaara 2015 och förtstärkte närvaron med köpet av Asentaja Group året därpå.