Logga in

Instalco köper 100-miljonersbolag i Avesta

Publicerad
14 dec 2020, 14:26
| Uppdaterad
22 mar 2021

Selek Elentreprenad har 70 anställda och är specialiserade på elkraft och instrumentering med stora kunder inom svensk industri bland andra Stora Enso och Boliden.

PRESSMEDDELANDE FRÅN INSTALCO: 

Selek grundades 1981 och har idag 73 anställda med en årlig omsättning på cirka 130 miljoner. Bolaget arbetar främst med elkraft, konstruktion till industri- och energiområdet och instrumentering, som innefattar installation av bland annat tryckgivare, flödesmätare och temperaturmätning i industrimiljö.

Förvärv i december: Assemblin växer i Kalmar

Order: Stororder till Instalco – installerar i tre sjukhus i Region Sörmland

 

— Selek är ett mycket välskött bolag som passar bra in i Instalco och breddningen av vårt industriområde. Selek blir ett mycket bra komplement till Instalcobolaget EKTK som också arbetar med elkraftsinstallationer, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig Instalco Norr.

Majoriteten av orderstocken för Selek utgörs av löpande arbeten på de större industrierna i Mellansverige. Några av de största kunderna är Stockholm Exergi, Northvolt, Mälarenergi, Coor, Stora Enso och Boliden.

— Att gå med i Instalco innebär för oss helt nya möjligheter till utveckling av vår verksamhet. Vi ser också fram emot att vara med och bidra och bredda industriområdet inom Instalco, säger Jonas Gärd, vd i Selek.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Selek Elentreprenad AB inklusive dotterbolag med tillträde 11 december.