Logga in

Assemblin el värvar Mats Johansson till CFO

Publicerad
22 jan 2020, 10:30

Bakom sig har Mats Johansson fler chefspositioner på Polygon, tidigare Munters. Närmast kommer han från rollen som Group CFO på Nordic Flanges Group.

PRESSMEDDELANDE FRÅN ASSEMBLIN:

Mats Johansson är född 1981, och har haft flera chefspositioner på skadesaneringsföretaget Polygon (tidigare Munters). Han har bland annat varit CFO för Polygons verksamhet i USA, Kanada och Singapore och i Sverige, Danmark och Polen.

Karriär: Robin Boheman ny CFO för Instalco

Mats kommer närmast från rollen som Group CFO på Nordic Flanges Group AB och innan dess som CFO/interims-vd för den nordiska verksamheten på United Technologies Corporation.

– Assemblin El har en stark position på den svenska marknaden och vi växer hela tiden, både organiskt och genom förvärv. Med sin yrkesmässiga bakgrund och sin erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt kommer Mats Johansson att kunna bidra till vår fortsatta framgång på ett mycket bra sätt, säger Fredrik Allthin, vd och affärsområdeschef på Assemblin El.

SEF:  ”Djupa sprickor i ledningen” främsta skälet till att Jonas Wallin lämnar – skriver öppet på Facebook

Mats tillträder den nya rollen 18 februari 2020. Han ersätter nuvarande CFO Daniel Klerdal, som tar rollen som strategichef på Assemblin El.

– Assemblin är inne i en spännande fas och jag ser fram emot att vara med på företagets fortsatta resa, säger Mats Johansson.

Internationellt: Svensk blir ordförande i Eurelectric