Logga in

Elfelskalendern lucka 18: Det har skjutits lite från höften kan man säga

Publicerad
18 dec 2022, 06:15
| Uppdaterad
14 dec 2022

”I ett nyköpt hus har det varit återkommande arbete med att lösa tidigare fel. Tidigare ägaren av huset var tydligen en riktig ’kan själv-farbror’ som har gjort alla möjliga och omöjliga installationer själv.

Och ja, bilden skvallrar tyvärr om kvaliteten på resten av installationerna också, det har skjutits lite från höften kan man säga … I just detta fall så gick säkringen när nuvarande ägare körde tvättmaskinen och torktumlaren samtidigt, efter en ganska kort felsökning så påträffades detta, tyvärr till ingens förvåning.” Max Sjölander

inside information
Tre hemmapulare talar ut

fler som kan själv
Hemmafixarens misstag när stickproppen skulle bytas

Elfelskalendern lucka 18: Det har skjutits lite från höften kan man säga Elfelskalendern lucka 24: ”Hemmapulare – suck!” Elfelskalendern lucka 23: Sitter sådana aggregat överallt på hotellet Elfelskalendern lucka 22: Modernt badrumsskåp med jordat uttag på gammal 2-ledarinstallation Elfelskalendern lucka 21: Man var nog inte nöjd med armaturens ursprungliga placering Elfelskalendern lucka 20: ”Tar väl max tre timmar extra att göra” Elfelskalendern lucka 19: ”Råkade titta på anslutningen på en foodtruck” Elfelskalendern lucka 17: På sommaren flyttar han korvarna från elcentralen till kylskåpet Elfelskalendern lucka 16: Äh, låt den hänga där bara, ingen som bryr sig Elfelskalendern lucka 15: Om jag har kopplat matningen till x-plintar? Ingen aning. Elfelskalendern lucka 14: Hur var det nu med proppskåp i badrum? Elfelskalendern lucka 13: 63A-handskar på en 6 mm² kabel … Elfelskalendern lucka 12: ”Centralen sitter vid golvet där nere” Elfelskalendern lucka 11: Fk går i gemensamt rör direkt från brytare med 200 A ­säkring Elfelskalendern lucka 10: ”När vi gör om köket fyra år senare hittar jag felet” Elfelskalendern lucka 9: De som flyttade ut tyckte kopplingen var ok Elfelskalendern lucka 8: Innovativ matning av uttagsgrupp i tvättstugan Elfelskalendern lucka 7: Gick det för fort? Elfelskalendern lucka 6: ”Någon har varit klok och gjort skruvarna spänningslösa” Elfelskalendern lucka 5: Har några säkringar som löser Elfelskalendern lucka 4: Saknade behörighet och ”hade dåligt med klammer” Elfelskalendern lucka 3: ”Man ’orkade’ inte dra om trådarna” Elfelskalendern lucka 2: ”Fick syn på något brunt framför jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 1: ”Jag döpte armaturen till ’kakburken’ ”