Logga in

Elfelskalendern lucka 15: Om jag har kopplat matningen till x-plintar? Ingen aning.

Publicerad
15 dec 2022, 06:15
| Uppdaterad
12 dec 2022

”En bekant hade köpt en lampa med rörelsesensor som skulle monteras i garaget. Han drog matningen själv och kopplade in uttaget, men fick inte lampan att fungera och kunde inte begripa varför.


Jag frågade om han kopplat matningen till x-plintar och det hade han ingen aning om. I det här läget gick jag ut i garaget och kikade på uttaget och såg att så var fallet. Jag sa att om du vänder på uttaget och kopplar in matning så kommer det nog att fungera, vilket jag fick bekräftat någon dag senare.” Anders Pedro

mer oanade resultat
Elfelskalendern lucka 8: Innovativ matning av uttagsgrupp i tvättstugan

mer om x-plintar
En riktig elektriker ska klara att koppla en X-plint, men…

Elfelskalendern lucka 15: Om jag har kopplat matningen till x-plintar? Ingen aning. Elfelskalendern lucka 24: ”Hemmapulare – suck!” Elfelskalendern lucka 23: Sitter sådana aggregat överallt på hotellet Elfelskalendern lucka 22: Modernt badrumsskåp med jordat uttag på gammal 2-ledarinstallation Elfelskalendern lucka 21: Man var nog inte nöjd med armaturens ursprungliga placering Elfelskalendern lucka 20: ”Tar väl max tre timmar extra att göra” Elfelskalendern lucka 19: ”Råkade titta på anslutningen på en foodtruck” Elfelskalendern lucka 18: Det har skjutits lite från höften kan man säga Elfelskalendern lucka 17: På sommaren flyttar han korvarna från elcentralen till kylskåpet Elfelskalendern lucka 16: Äh, låt den hänga där bara, ingen som bryr sig Elfelskalendern lucka 14: Hur var det nu med proppskåp i badrum? Elfelskalendern lucka 13: 63A-handskar på en 6 mm² kabel … Elfelskalendern lucka 12: ”Centralen sitter vid golvet där nere” Elfelskalendern lucka 11: Fk går i gemensamt rör direkt från brytare med 200 A ­säkring Elfelskalendern lucka 10: ”När vi gör om köket fyra år senare hittar jag felet” Elfelskalendern lucka 9: De som flyttade ut tyckte kopplingen var ok Elfelskalendern lucka 8: Innovativ matning av uttagsgrupp i tvättstugan Elfelskalendern lucka 7: Gick det för fort? Elfelskalendern lucka 6: ”Någon har varit klok och gjort skruvarna spänningslösa” Elfelskalendern lucka 5: Har några säkringar som löser Elfelskalendern lucka 4: Saknade behörighet och ”hade dåligt med klammer” Elfelskalendern lucka 3: ”Man ’orkade’ inte dra om trådarna” Elfelskalendern lucka 2: ”Fick syn på något brunt framför jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 1: ”Jag döpte armaturen till ’kakburken’ ”