Logga in

Elfelskalendern lucka 2: ”Fick syn på något brunt framför jordfelsbrytaren”

Publicerad
2 dec 2022, 06:15

”Jag fick ett uppdrag att renovera en lägenhet åt socialtjänsten. Jag skulle stänga av säkringar när jag fick syn på något brunt som satt framför jordfelsbrytaren.

Förra vinnaren av Årets Elfel
”Brutalaste elfelet hittills i min karriär”

Läs också:
Elfelskalendern lucka 1: ”Jag döpte armaturen till ’kakburken’ ”

’Hmm konstigt tänkte jag’ och öppnade centralen. Då fick jag se en skruv som stack upp från säkringen. Det bruna visade sig vara en tråd som någon hakat på skruven. Skruven var ingängad i säkringens snabbplint och hade alltså fungerat som en trådförlängning. Lite av ett under att inget allvarligt hänt.” Robin Åström

Elfelskalendern lucka 2: ”Fick syn på något brunt framför jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 24: ”Hemmapulare – suck!” Elfelskalendern lucka 23: Sitter sådana aggregat överallt på hotellet Elfelskalendern lucka 22: Modernt badrumsskåp med jordat uttag på gammal 2-ledarinstallation Elfelskalendern lucka 21: Man var nog inte nöjd med armaturens ursprungliga placering Elfelskalendern lucka 20: ”Tar väl max tre timmar extra att göra” Elfelskalendern lucka 19: ”Råkade titta på anslutningen på en foodtruck” Elfelskalendern lucka 18: Det har skjutits lite från höften kan man säga Elfelskalendern lucka 17: På sommaren flyttar han korvarna från elcentralen till kylskåpet Elfelskalendern lucka 16: Äh, låt den hänga där bara, ingen som bryr sig Elfelskalendern lucka 15: Om jag har kopplat matningen till x-plintar? Ingen aning. Elfelskalendern lucka 14: Hur var det nu med proppskåp i badrum? Elfelskalendern lucka 13: 63A-handskar på en 6 mm² kabel … Elfelskalendern lucka 12: ”Centralen sitter vid golvet där nere” Elfelskalendern lucka 11: Fk går i gemensamt rör direkt från brytare med 200 A ­säkring Elfelskalendern lucka 10: ”När vi gör om köket fyra år senare hittar jag felet” Elfelskalendern lucka 9: De som flyttade ut tyckte kopplingen var ok Elfelskalendern lucka 8: Innovativ matning av uttagsgrupp i tvättstugan Elfelskalendern lucka 7: Gick det för fort? Elfelskalendern lucka 6: ”Någon har varit klok och gjort skruvarna spänningslösa” Elfelskalendern lucka 5: Har några säkringar som löser Elfelskalendern lucka 4: Saknade behörighet och ”hade dåligt med klammer” Elfelskalendern lucka 3: ”Man ’orkade’ inte dra om trådarna” Elfelskalendern lucka 1: ”Jag döpte armaturen till ’kakburken’ ”