Logga in

Elfelskalendern lucka 12: ”Centralen sitter vid golvet där nere”

Publicerad
12 dec 2022, 06:15
| Uppdaterad
8 dec 2022

”Först reagerade jag inte när kunden visade mig runt och sa att ’centralen sitter vid golvet där nere’. Sedan, när kunden gått, så tänkte jag ’varför sitter den där nere?’.

mer om elcentralers placering
Elcentral i badrummet – är det ok?

Kanske slipper elektrikern sitta på golvet när detta ska fixas
”Till och med en amatör som jag såg den blå omgående”

Tydligen hade de byggt om väggen och behövt flytta centralen – och då blev kabeln för kort. Kunden ville slippa byta kabeln och spara in på det, då sattes centralen nere vid golvet. Utrymmet skulle bara användas som kontor.” Ludwig Frantzich

Elfelskalendern lucka 12: ”Centralen sitter vid golvet där nere” Elfelskalendern lucka 24: ”Hemmapulare – suck!” Elfelskalendern lucka 23: Sitter sådana aggregat överallt på hotellet Elfelskalendern lucka 22: Modernt badrumsskåp med jordat uttag på gammal 2-ledarinstallation Elfelskalendern lucka 21: Man var nog inte nöjd med armaturens ursprungliga placering Elfelskalendern lucka 20: ”Tar väl max tre timmar extra att göra” Elfelskalendern lucka 19: ”Råkade titta på anslutningen på en foodtruck” Elfelskalendern lucka 18: Det har skjutits lite från höften kan man säga Elfelskalendern lucka 17: På sommaren flyttar han korvarna från elcentralen till kylskåpet Elfelskalendern lucka 16: Äh, låt den hänga där bara, ingen som bryr sig Elfelskalendern lucka 15: Om jag har kopplat matningen till x-plintar? Ingen aning. Elfelskalendern lucka 14: Hur var det nu med proppskåp i badrum? Elfelskalendern lucka 13: 63A-handskar på en 6 mm² kabel … Elfelskalendern lucka 11: Fk går i gemensamt rör direkt från brytare med 200 A ­säkring Elfelskalendern lucka 10: ”När vi gör om köket fyra år senare hittar jag felet” Elfelskalendern lucka 9: De som flyttade ut tyckte kopplingen var ok Elfelskalendern lucka 8: Innovativ matning av uttagsgrupp i tvättstugan Elfelskalendern lucka 7: Gick det för fort? Elfelskalendern lucka 6: ”Någon har varit klok och gjort skruvarna spänningslösa” Elfelskalendern lucka 5: Har några säkringar som löser Elfelskalendern lucka 4: Saknade behörighet och ”hade dåligt med klammer” Elfelskalendern lucka 3: ”Man ’orkade’ inte dra om trådarna” Elfelskalendern lucka 2: ”Fick syn på något brunt framför jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 1: ”Jag döpte armaturen till ’kakburken’ ”