Logga in

Elfelskalendern lucka 17: På sommaren flyttar han korvarna från elcentralen till kylskåpet

Publicerad
17 dec 2022, 06:15
| Uppdaterad
14 dec 2022

”Mannen som bor i huset har haft dessa korvar hängande där på vintern eftersom det är svalt, men ändå inte så kallt att det fryser. På sommaren flyttar korvarna in i kylskåpet.

Jag bor i Ungern och det är här i Budapest. Korvarna är hemlagade kolbász, och här hänger även hemmarökt fläsk. Lyfter man på den vänstra pappen så sitter elmätaren där. Jag uppmärksammade mannen på faran med att fett brinner bra, så han letar ett nytt ställe till nästa år. Martin Banicz Olsson

mer om mat
Elektrikern Patrik blev kostrådgivare – och bytte meny

mer korvrelaterat
Vaddå allvarlig konsekvens: När får jag skippa JFB?


Elfelskalendern lucka 17: På sommaren flyttar han korvarna från elcentralen till kylskåpet Elfelskalendern lucka 24: ”Hemmapulare – suck!” Elfelskalendern lucka 23: Sitter sådana aggregat överallt på hotellet Elfelskalendern lucka 22: Modernt badrumsskåp med jordat uttag på gammal 2-ledarinstallation Elfelskalendern lucka 21: Man var nog inte nöjd med armaturens ursprungliga placering Elfelskalendern lucka 20: ”Tar väl max tre timmar extra att göra” Elfelskalendern lucka 19: ”Råkade titta på anslutningen på en foodtruck” Elfelskalendern lucka 18: Det har skjutits lite från höften kan man säga Elfelskalendern lucka 16: Äh, låt den hänga där bara, ingen som bryr sig Elfelskalendern lucka 15: Om jag har kopplat matningen till x-plintar? Ingen aning. Elfelskalendern lucka 14: Hur var det nu med proppskåp i badrum? Elfelskalendern lucka 13: 63A-handskar på en 6 mm² kabel … Elfelskalendern lucka 12: ”Centralen sitter vid golvet där nere” Elfelskalendern lucka 11: Fk går i gemensamt rör direkt från brytare med 200 A ­säkring Elfelskalendern lucka 10: ”När vi gör om köket fyra år senare hittar jag felet” Elfelskalendern lucka 9: De som flyttade ut tyckte kopplingen var ok Elfelskalendern lucka 8: Innovativ matning av uttagsgrupp i tvättstugan Elfelskalendern lucka 7: Gick det för fort? Elfelskalendern lucka 6: ”Någon har varit klok och gjort skruvarna spänningslösa” Elfelskalendern lucka 5: Har några säkringar som löser Elfelskalendern lucka 4: Saknade behörighet och ”hade dåligt med klammer” Elfelskalendern lucka 3: ”Man ’orkade’ inte dra om trådarna” Elfelskalendern lucka 2: ”Fick syn på något brunt framför jordfelsbrytaren” Elfelskalendern lucka 1: ”Jag döpte armaturen till ’kakburken’ ”