Logga in

”Jag klarade med nöd och näppe hålla byxan min torr”

Publicerad
4 maj 2022, 10:37
| Uppdaterad
12 maj 2022

”Första spontana känslan var att ett amerikanskt godståg dykt upp strax bakom mig”, säger Magnus Häll, på grossisten Dahl Sverige i Borlänge, som blev utsatt för ett högljutt practical joke av en av kunderna. Ljudet kom från en uppfinning som han inte stött på tidigare.

Magnus Häll körde med trucken på jobbet, på grossisten Dahl Sveriges gård. Han hade precis stannat och ställt av en trave med pallar när stamkunden Hans Nordström dök upp bakom honom. Hans Nordström avfyrade sin nya uppfinning ”skruvdragartutan”.

Materialpåslag
Grossisternas rabatter anmäls: ”Oschysst och moraliskt fel”

Rätt eller fel?
Tvist om materialpåslag – elfirman hamnade på Svarta listan

Uppfinningen som Hans Nordström har byggt. Foto: Magnus Häll.

Hans Nordström hade byggt tutan genom att ett starktonshorn, som går upp till långt över 100 decibel, monterades på en skruvdragare. Han plockade ur all elektronik, motorn, växeln och chuck ur skruvdragaren. Sen satte han dit en trycknapp och kopplade in sladdarna i elkompressorn. Han fick först idén av en kollega som hade sett andra liknande tutor på Youtube.

– Första spontana känslan var att ett amerikanskt godståg dykt upp strax bakom mig. Jag klarade med nöd och näppe hålla byxan min torr. Den gav en imponerande ljudstöt, berättar Magnus Häll.

Du blev ordentligt rädd alltså.

– Oh ja! Han skrämde mig med den. Den låter så in i helvete, så man kan inte köra den inomhus. Då blir man döv.

VVS-Forums systertidning Elinstallatören har tidigare rapporterat om en elektriker som blev utsatt för misshandel av en kollega när han tutat i ett signalhorn på skoj på bygget. Fick du några våldsamma impulser?

– Nä ingen vrede alls från min sida, snarare mäkta imponerad av kraften i den där uppfinningen, säger Magnus Häll.

Hans Nordström berättar att alla som han testat tutan på har tyckt att det var kul. Han ser ingen risk för att hamna i bråk. När han skojade med Magnus Häll var han tio meter bakom honom.

Tålde inte skämt
Elektriker fälls för misshandel av tutande kollega

– Den är så högljudd så man får inte vara för nära andra. Jag har den i bilen så jag visar den för folk ibland, annars har man väl ingen större användning för den. Det är väl bara en leksak, en kul grej.