Logga in

Montör till sjukhus efter allvarlig elnätsolycka i Sundsvall

Publicerad
8 nov 2021, 13:39

En montör skadades allvarligt av strömgenomgång i fredags vid ett arbete på en transformatorstation i Sundsvall. ”Vi stoppade allt arbete och kallade hem alla. Vi har haft krismöten med personalen”.

En elmontör skadades allvarligt i en elolycka i Sundsvall i fredags, den 5 november. Olyckan inträffade vid 8.30-tiden vid arbete med en transformatorstation i Ljustadalen i Sundsvall. Vid tillfället pågick arbete med att byta ut en gammal transformatorstation. Den drabbade, en anställd tekniker vid Sundsvall elnät, fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus. 

Efter induktionsolyckorna 2020:
”Uppenbarligen finns kunskapsluckor på det här området”

Missade nollan på serviskabel
Rapport om elolycka arkiverades i pärm

– Han har vårdats på IVA. Han är kontaktbar och har under helgen varit i kontakt med anhöriga.

Det säger Anders Söderberg, driftchef vid Sundsvall elnät. Elsäkerhetsverket och Polisen var snabbt på olycksplatsen. Anders Söderberg berättar att det var en olycka med strömgenomgång men vill i övrigt inte säga något om omständigheterna kring olyckan eftersom utredningar nu görs av Elsäkerhetsverket, Polisen och Arbetsmiljöverket.

Hur mår ni som jobbar där?  

– Vi stoppade allt arbete i fredags och kallade in all personal till krismöten. Folk blir väldigt drabbade. Det tar tid att smälta det här. Vi har successivt börjat återgå i arbete, säger Anders Söderberg. 

Vad händer nu? 

Nästan steg är att vi ska ha möte med Elsäkerhetsverket och parallellt utföra en egen utredningen om vad som hänt.

Vården efter strömgenomgång
Tjatade sig till EKG efter elolyckan – fick faktura