Så gick det i Yrkes-VM

Publicerad 17 aug 2015, 09:48

Johan Ledin och Jonas Frölander slutade båda på en sjätteplacering i Yrkes-vm i Brasilien. Båda fick också hederspriset Medallions of Excellence.

Det blev ingen pallplats för varken Johan Ledin eller Jonas Frölander som tävlade i elinstallation respektive telekommunikation. Men de båda tävlande från elteknikbranschen prisades för exceptionellt hög kvalitet och höga poäng i sina respektive yrken och kommer därför hem med varsin Medallion of Excellence.

Både Johan Ledin och Jonas Frölander blev med sina sjätteplatser i sina grenar bäst av de nordiska länderna. I grenen elinstallation togs guldet av värdlandet Brasilien, silver av Kina och brons av Japan. Samma nationer tog även pallplatserna i telekommunikation – fast då i ordningen guld, Japan; silver, Brasilien och brons, Kina.

Yrkeslandslaget plockar hem tre medaljer till Sverige. Det blev silver till Frida Gustafsson, fordonslackerare och Sara Andersson, dekoratör och brons till Emmastina Dannered, hudterapeut.

Worldskills i São Paulo var det hittills största Yrkes-VM:et och totalt har 1192 tävlande slagits om pallplatserna inför 200 000 åskådare. Nästa stora internationella mästerskap utspelar sig i Göteborg, då det är europeiska mästerskap 30 november till 4 december 2016.