“Flera har sopat banan med konkurrenterna”

Publicerad 6 aug 2015, 10:22

Med 200 000 i publiken i Sao Paulo blir yrkes-VM 2015 det största någonsin. Imorgon reser elektrikern Johan Ledin och teleteknikern Jonas Frölander och 27 andra svenska ungdomar till Brasilien och tävlingarna som börjar nästa vecka.

– Vi har ett starkt lag på väg till Brasilien som stolt representerar den svenska yrkesskickligheten. Flera av dem har sopat banan med sina konkurrenter i träningstävlingar under våren. Det kommer att bli riktigt spännande tävlingsdagar och vi har såklart höga förhoppningar om att slå rekord i antalet medaljer som vi tar med oss hem, säger Pontus Slättman, vd på WorldSkills Sweden.

Sverige, som deltagit i yrkes-vm sedan 1995, har tagit 17 guld, 21 silver och 23 bronsmedaljer.

Johan Ledin är en av två tävlande inom elteknik, På Worldskills egen sajt kan man bland annat läsa att han älskar Norrland, snö och sin snöskoter.

Jonas Frölander som tävlar i telekommunikation avslöjar att blå är hans yrkes färg, eftersom det är första paret i en tp-kabel. Läs Elinstallatörens reportage om elektrikern Johan. På vår sida på Facebook kommer vi publicera resultaten från tävlingarna i Brasilien som startar på tisdsag, gilla oss för att få uppdateringarna i ditt flöde.