Postnords brevterminal är grön

Publicerad 20 aug 2014, 12:49

Postnord sätter nu upp en av Sveriges största solcellsparker vid den nya postterminalen i Rosersberg, norr om Stockholm. Solcellsparken blir 2 000 kvadratmeter och kommer finnas intill den nya Rosersbergsterminalen, som därmed uppfyller kraven för en ”Green Building”.

Elinstallatören har följt och berättat om bygget av den nya terminalen i Rosersberg, från hålet i marken till färdig terminal. Du kan läsa om projektet i den tryckta versionen av tidningen.

Nu tillkommer alltså en solcellspark som beräknas kunna producera cirka 550 000 kilowattimmar, vilket motsvarar åtta procent av postterminalens årliga elförbrukning.

– Det känns väldigt bra att vi tagit hänsyn till miljön både när vi planerat och byggt Rosersbergsterminalen. Detta innebär att den nya terminalen kräver betydligt mindre energi än våra äldre terminaler och möjliggör ökade transporter med tåg framöver vilket är två effekter som bidrar till att vi når våra miljömål, säger Mårten Sjölin, miljöchef på Postnord Sverige.