Logga in

Easee har betalat sina fakturor – med två undantag

Publicerad
1 nov 2023, 16:30

Ett av företagen som inte fått betalt är en stor kontraktstillverkare i Vänersborg. 

Elsäkerhetsverkets försäljningsstopp av Easees populära laddboxar Home och Charge ledde bland annat till att den norska tillverkaren ställde in betalningarna i mars. Sedan dess har företaget genomgått ett stålbad med vd-byte och stora personalnedskärningar. 

Läs också:
Easee: Så ska vi lösa problemet med laddboxarna

Läs också:
Tre skäl bakom försäljningsstoppet mot Easee

Den 27 oktober hade alla Easees leverantörer utom två fått betalt för utestående fakturor, meddelar bolaget i dag i ett pressmeddelande. 

Två företag, båda är stora kontraktstillverkare med fordringar på Easee, är undantagna och har ännu inte fått betalt. Men med dem har i stället Easee etablerat en strukturerad betalningsplan. 

Det handlar om Norautron i Vänersborg som tillverkar Easees laddrobot, företaget är norskägt men det är filialen i Vänersborg som står för tillverkningen. Norska affärstidningen Dagens näringsliv skrev i augusti att Norautron är Easees största leverantör och kan tappa 300 miljoner norska kronor vid en eventuell konkurs.

Det amdra företaget som kommit överens om en betalningsplan med Easee är andra den norska kontraktstillverkarenHapro Electronics som i sina produktionsanläggningar i Norge också har tillverkat Easees laddrobot.

Läs också:
Elsäkerhetsverkets sågning av Easees överklagan

Easee kommenterar händelsen i ett pressmeddelande:

”Detta är en viktig milstolpe på Easees väg tillbaka till en sund affärsverksamhet. Easee är fullt engagerade i att återgå till normal verksamhet.

Easee förväntar sig att denna positiva utveckling kommer att återställa säkerheten och förtroendet bland elektriker och installatörer, så att de återigen kan överväga Easee-produkter som ett pålitligt val för att täcka sina kunders laddningsbehov.”