Logga in

”Brutalaste elfelet hittills i min karriär”

Publicerad
24 dec 2021, 06:02
| Uppdaterad
21 dec 2021

Stort grattis till vinsten av Årets Elfel, Niclas Figaro, 20 år, som jobbar på Millners El i Vilhelmina!

–  Jag har bara jobbat i två år. Men jag förstod att det var extremt. Jag bor i Vilhelmina och jobbet var vid en hockeyplan i en by cirka två mil utanför. Det skulle vara ett lätt jobb enligt beskrivningen, en brytare var trasig.

Läs också:
Vinnaren av Årets Elfel 2019

3:e-pristagaren 2021
Elfelskalendern lucka 22: Kompis/släkting kan el och har hjälpt till att koppla

2:a-pristagaren 2021
Elfelskalendern lucka 23: ”Trodde jag sett alla fel möjliga att göra med Wago”

Niklas Figaro. Foto: Privat

– När jag kommer dit blev jag chockad, jag fick nästan en blackout och tänkte ”vad fan gör jag nu, det där törs jag inte röra i”. Hade jag börjat gräva runt där kanske det hade släppt någon tråd. Så jag avbröt. Det här var det brutalaste elfelet hittills i min karriär.

Hur löste det sig?

– Det är faktiskt så tråkigt att det inte är löst än. Jag tror att det ser ut som det gör för att föreningen hade inte råd att leja en elektriker. De trodde nog att det skulle funka om man bara bytte brytaren, men nu handlar det ju om en helt annan summa.

”Det är bra när folk fotar när de har gjort om en dålig installation så man får se en bättre lösning.”

Vad tycker du om Elfel?

– Elfel är en rolig grupp! Jag går ofta in på Facebook bara för att kolla i den. Finns mycket man kan ta lärdom av. Saker som man kan stöta på – det är bra när folk fotar när de har gjort om en dålig installation så man får se en bättre lösning. Kul att lära sig lite knep.

Hur kommer det sig att du blev elektriker? 

– Jag gillar att vara noga och det är kul att vara fingerfärdig och pilla och vara kreativ när jag kommer till anläggningar. Min pappa jobbar på samma elfirma.

Förstapriset är 1 000 kronor på Clas Ohlson, vad tänker du köpa för vinstpengarna?

Vinnarluckan:
Elfelskalendern lucka 24: Ett enkelt brytarbyte

– Jag har inte funderat på det så noga för jag skickade in bilden mest för skojs skull. När jag hade lagt upp bilden i Elfel tidigare fick den en kraftig reaktion, jag tänkte att det vore roligt om fler får se. Men jag visste inte att det kunde innebära en vinst på ett presentkort.