Logga in

Stockholms Styr-Team blir del av Currentum

Publicerad
7 feb 2022, 14:59

Installationsgruppen Currentum får en ny partner i form av ett Stockholmsföretag med automationsprofil.

Text

Stockholms Styr-Team AB ansluter till installationsgruppen Currentum. Med starka kunder, och en bred kompetens inom både styrinstallationer och SCADA, stärker bolaget Currentums erbjudande inom fastighetsautomation.

Mer om Currentum
Currentum in på elteknikmarknaden genom förvärv i Norrköping

Storkoncernerna
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

– Partnerskapet med Stockholms Styr-Team är helt i linje med vår ambition att bredda vår kompetens, erbjudande och marknadstäckning inom fastighetsautomation, säger Hillevi Skötte, styrelseledamot Currentum.

Stockholms Styr-Team är ett väletablerat bolag med bas i Stockholm, och kommer fortsätta drivas under lokal ledning för att behålla den lokala förankringen. Verksamheten grundades 1999 och tillhandahåller energieffektiva system och kundanpassade lösningar inom styr- och övervakning. 

– Med Stockholms Styr-Team i koncernen kan vi erbjuda helhetslösningar i en större del av landet. Deras systemkunniga experter har koll på utvecklingen och den senaste tekniken vilket gör att vi utökar våra tjänster i Stockholmsregionen inom styr och övervakning och energieffektivisering, säger Hillevi Skötte och fortsätter:

– Den breda kompetens vi nu erbjuder våra kunder genom Currentums samlade expertis är vår framtida styrka och kommer vara avgörande för framtida affärer.

Stockholms Styr-Team har idag 16 medarbetare och omsätter årligen cirka 45 miljoner kronor.

Ipart och Currentum
Klas Larsson om försäljningen: ”Vi kan nå målen snabbare ihop”

– Vi ser fram emot att bli en del av Currentum och tillsammans utveckla ett riktigt starkt erbjudande till våra kunder. Speciellt viktigt är att kunna vara med i den pågående utvecklingen av framtidens tjänster och intelligenta AI-funktioner, som kommer att underlätta både drift och underhåll för våra kunder, säger Johan Edlund, VD för Stockholms Styr-Team AB.

Partnerskapet är en del i Currentums ambition att skapa ett starkt team som erbjuder hållbara och energismarta klimatlösningar.