Logga in

Ny miljardgrupp bildas när tysk installationsjätte köper fyra svenska installatörer

Publicerad
10 jul 2024, 15:25

Med över en miljard kronor i omsättning ska de fyra svenska företagen bli en språngbräda till nordisk expansion med tyska pengar i ryggen. 

Text

Builtech Group förvärvar majoritetsandelar i Brion Group och låser därmed upp gemensam tillväxtpotential på vägen mot en marknadsledande position i Europa

Builtech Group förvärvar majoriteten av Brion Group för att bli ledande aktörer på den europeiska installationsmarknaden.

Bolagen Brion Invest, Nytorp Energy Group, UTK Activ El och Trafiksystem Väst samlas i samband med förvärvet under Brion Groups paraply.

Builtech etablerar i samband med förvärvet en stark marknadsposition i Norden.

Brion Group kommer att fungera som ett nav för expansion och investeringar för Builtech på den svenska marknaden samt närliggande marknader.

Läs också:
Här är de 30 största företagen i branschen

Läs också:
7 saker som utmärker branschens största företag

Brion Group, ett ledande svenskt företag inom tekniska tjänster och installationslösningar för fastigheter, meddelar idag att de har blivit en del av Builtech Group. Förvärvet inkluderar även Nytorp Energy Group, UTK Activ El och Trafiksystem i Väst. Steget är en betydande milstolpe för Brion Group för att stärka sin marknadsposition i Sverige och accelerera sina tillväxtplaner i Norden.

Transaktionen är föremål för lagstadgade godkännanden och kommer att slutföras inom de närmaste veckorna. Builtech Group kommer att ge Brion Group en strategisk fördel i att driva ytterligare expansion i Sverige och Norden. Båda företagen är främst verksamma inom B2B-segmentet och är mycket diversifierade i sina slutanvändarmarknader.

Builtech har många års erfarenhet och expertis i att etablera och integrera installationsfö- retag i en gemensam struktur.

Builtech Group har i Brion Group hittat rätt partner, som förstår branschen och är redo att investera i gemensam tillväxt i norra Europa. Integrationen påverkar inte den dagliga verk- samheten.

Anders Bådholm, VD för Brion Invest, kommenterade:

– Att samla de fyra svenska företagen under Brion Groups paraply är ett logiskt nästa steg och stärker vår marknadsposition. Att bli en del av Builtech Group kommer att hjälpa oss att expandera vår geografiska närvaro i Norden. Båda företagen är diversifie- rade inom B2B-segmentet och delar samma värderingar och visioner. Vi ser fram emot en framgångsrik framtid.

Maurice Frhr. v. Dalwigk, VD för Builtech Group, tillägger:

– Vi är glada att välkomna Brion till Builtech Group. Som en väletablerad aktör på markna- den representerar Brion det perfekta tillskottet för att stödja vår tillväxtstrategi utanför den tysktalande marknaden. Vi talar olika språk, men vi delar samma vision – våra anställda är hjärtat i våra företag. Jag ser fram emot en framgångsrik framtid som en stark koncern.

Läs också:
“Kan bli Sveriges fjärde största installatör”

Bolagen inom Brion Group genererar tillsammans en omsättning på 1,5 miljarder SEK med cirka 500 anställda, vilket gör dem till en betydande på den svenska installationsmarkna- den. Genom förvärvet kommer Builtech Group att uppnå en omsättning på 6,3 miljarder SEK och 2.050 anställda.

Brions nuvarande ledning kommer att stanna kvar i företaget och fortsätta att vara aktieägare. Deras mål förblir gruppens tillväxt och framgång.

Om Brion Group

Brion Group består av ledande företag i östra, västra och södra Sverige med ett brett utbud av tjänster inom områdena värme & sanitet, ventilation och el trafiklösningar inkluderade. Brion Invest, Nytorp Energy Group, Trafiksystem Väst och UTK Activ El levererar innovation, effektivitet och högkvalitativa lösningar över flera affärssegment. Deras kombinerade expertis säkerställer omfattande och skräddarsydda lösningar för en mångsidig kundkrets. Dess decentraliserade struktur garanterar nära kundkontakter och gör dem mycket flexibla.