Logga in

Currentum köper anrikt västsvenskt 200-miljonersbolag

Publicerad
13 jun 2024, 08:59

Bolaget grundades 1933 av nuvarande vd:ns farfar. Nu blir det 90 man starka elinstallationsföretaget en del av den växande Currentum-koncernen.

Text

Installationsgruppen Currentum förvärvar Elektro-Emanuel AB och tar betydande steg på sin tillväxtresa. Det halländska bolaget utför elinstallationer för såväl företag som privatpersoner, och har kontor i fyra städer i Västsverige.

Läs också:
“Det är ett strategiskt förvärv”

Läs också:
“Lokala förankringen viktig för oss”

– Som en del av Currentum får vi alla möjligheter att utvecklas ytterligare, säger Anders Emanuelsson, vd för Elektro-Emanuel. 

Elektro-Emanuel AB blir en del av marknadsledande installationsgruppen Currentum. Elektro-Emanuel grundades år 1933 av nuvarande vd Anders Emanuelssons farfar och bedriver idag verksamhet i Veddige, Varberg, Kungsbacka och Skene. Sammantaget har gruppen cirka 90 medarbetare samt en omsättning på 225 miljoner kronor. Nu tar Hallandsbolaget nästa steg och ska växa ytterligare som en del av Currentum.

– Det känns riktigt bra att bli en del av Currentum och vi ser fram emot de fördelar som det kommer innebära. Som en del av Currentum stärker vi vår konkurrenskraft och får alla möjligheter att utvecklas ytterligare, tillsammans, säger Anders Emanuelsson.

Currentum består av bolag inom VS, sprinkler, ventilation, energi och automation, el och säkerhet, och har varit verksamma sedan 2020. Idag består gruppen av över 50 ledande installationsbolag i Sverige, Norge och Finland och har sammanlagt över 2 000 medarbetare samt omsätter cirka 6 miljarder kronor. Genom Elektro-Emanuel stärker gruppen sin närvaro ytterligare i Västsverige. 

– Vi glada att kunna välkomna Elektro-Emanuel in i Currentum. Det är ett stort bolag med lokalförankring i Halland och ett starkt tjänsteerbjudande. Vår övertygelse är att Elektro-Emanuel är en bra match med gruppen och dess bolag, och ser synergier som får samtliga parter att växa tillsammans, säger Anders Bergvall, regionansvarig Currentum Sydväst.