Logga in

Assemblin köper hundraårig firma med 33 anställda

Publicerad
4 jul 2024, 09:16

Assemblin har gjort ett stort uppköp i Västergötland. De tar över en firma som omsätter 70 miljoner och har en över hundra år lång historia. 

Johansson o. Gunverth VVS och El AB grundades 1917. Nu har företaget förvärvats av jätten Assemblin som motiverar köpet med stabiliteten i verksamheten och den breda kundbasen. 

Läs också:
130-miljonersorder till Assemblin i Göteborg

Läs också:
Assemblin köper 100-miljonersbolag i Kalmar

– Det är också ett bolag som geografiskt kompletterar vår nuvarande VS-verksamhet i västra Sverige väl och jag är därför mycket glad över detta förvär, säger Andreas Aristiadis, vd på Assemblin VS, i ett pressmeddelande. 

Joakim Weiss är vd för Johansson o. Gunverth, till vardags kallat J&G, och har ägt firman tillsammans med Lennart Andersson i 21 år. Han säger sig ha stora förväntningar på resultatet av affären. 

– Vi är mycket stolta över den verksamhet vi har idag och ser en potential för fortsatt tillväxt och utveckling. Samtidigt är det dags att växla över till en ny ägare, vilket kommer att gynna J&G på sikt, säger han.

Läs också:
Assemblin köper elteknikbolag i Karlstad

Johansson o. Gunverth har kontor, butik och lager i Rävlanda mellan Göteborg och Borås med avdelningar för både entreprenad- och serviceuppdrag. Kunderna är både företag och privatpersoner. Företaget har 33 medarbetare och en årsomsättning på 72 miljoner kronor. Förra året redovisade de en vinst på drygt 4 miljoner.