Logga in

Hjo Installation gör sitt största förvärv hittills

Publicerad
10 okt 2023, 09:32

Hjo installation slår till på två bolag inom bland annat el, fiber och data. Med en omsättning på 210 mkr och 90 anställda blir företagen, som drivs under samma namn, de största inom koncernen.

PRESSMEDDELANDE

Hjo Installation har förvärvat 100 procent av aktierna i Global Infrateknik AB och Global Infrateknik Bergslagen AB. Bolagen drivs under namnet GITAB och har sitt huvudkontor i Västerås med primär verksamhet i Mälardalen och Bergslagen.

Chefredaktören snackar med Hjo installation-bossen
Skulle ta det lugnt – köpte 49 bolag på tre år

Läs också:
7 saker som utmärker branschens största företag

Med en omsättning på 210 mkr och 90 anställda blir GITAB det största bolaget inom Hjo Installation.

– Gitabs industriinriktning och spetskompetens inom el, fiber, data, kyla, värme, vs, ventilation och OVK gör dem till en fullservicepartner för den expansiva industrin i Mälardalen med omnejd. Tillsammans med de tidigare ägarna och medarbetarna ser vi fram emot att vidareutveckla både GITAB, affärerna i regionen samt synergier och samspel med våra övriga bolag i koncernen, säger Christoffer Olbrich koncernchef Hjo Installation.

Dan Svensson, VD på GITAB, berättar att bolagets framgång är kopplat till en stark gemensam värdegrund som företaget jobbat in under åren:

– Vi driver en tydlig linje om hur vi beter oss mot varandra och våra kunder. Vi jobbar extremt nära våra kunder och jag vågar påstå att oftast vet vi mer om kundernas behov än de själva.