Logga in

Bravida shoppar 100-miljonersbolag i Hälsingland

Publicerad
23 nov 2021, 08:57

Två elteknikbolag verksamma inom elservice, kraft och montage köps upp och blir en del av Bravida.

Text

Bravida förvärvar de två bolagen Sörens El AB och Sörens Kraft och Montage AB och etablerar sig därmed i Hälsingland. Bolagen omsätter totalt 110 miljoner och har totalt omkring 70 anställda.

Läs också:
Bravida dubbelshoppar i Sörmland

Läs också:
“Många ser Bravida som ett nytt bra hem för sitt företag”

Sörens El grundades av Sören Andersson 1989 och består av elservice, industri, fiber, solenergi och entreprenaddel. De har en bred kundbas lokalt i Hälsingland och är marknadsledande i Hudiksvall där de är etablerade. Deras verksamhet består av elservice, industri, fiber, solenergi och entreprenadel. Sörens Kraft och Montage grundades av Jonas Andersson 2012 och har sin kundbas över ett bredare geografiskt område med uppdrag för montagearbeten åt många större leverantörer. 

– Det känns bra att vi har kommit i mål med affären. Båda Sörenbolagen är stabila organisationer och har ett bra rykte samt att vi känner att deras företagskultur kommer passa in bra i Bravida. Genom att vi nu också etablerar Bravida i Hudiksvall stärks vår position i Hälsingland, kommenterar Magnus Ohlsson, regionchef Bravida, region Södra Norrland. 

Läs också:
”Vänta inte för länge med att sälja”

Jonas Andersson, nuvarande ägare av Sörens Kraft och delägare i Sörens El kommer att fortsätta ingå i verksamheten som avdelningschef för Kraft. Han kommenterar:

– Efter att ha blivit kontaktade av Bravida upptäckte vi att vi har samma värdegrunder som Bravida och att de skulle passa oss bra. Att använda Bravidas skalfördelar samt stödet vi kan få av Bravidas stödfunktioner passar oss också bra. Det ger våra medarbetare fortsatta bra möjligheter till kompetensutveckling. 

Bravida tillträder som ägare den 1 december 2021.