Logga in

Bravida köper automationsbolag i norr

Publicerad
22 sep 2021, 10:30

Ett företag verksamt inom reglerteknik blir en del av Bravida. ”Förvärvet känns som en bra lösning för bolagets framtid, med stabilitet och säkerhet. Det ger oss möjlighet att få fortsätta expandera som företag.”

Text

Bravida förvärvar bolaget Reglerteknik i Norr AB och kommer därmed att förstärka sin position inom automation i norra Sverige. Bolaget omsätter cirka 13,5 miljoner kronor och har åtta anställda.

Läs också:
Bravida köper AM Elektriska AB

Läs också:
“Många ser Bravida som ett nytt bra hem för sitt företag”

Bolaget grundades 1988 där nuvarande vd:n Glenn Sundqvist var den andra anställda i bolaget. Glenn Sundqvist tog över bolaget år 2003. Bolaget verkar idag inom automation i Piteå och är lokalt förankrat med kunder inom både kommunala industrifastigheter samt privata fastigheter. 

– Reglerteknik i Norr kompletterar vår befintliga automationsverksamhet i Luleå och breddar därmed vårt kunderbjudande i Piteå med omnejd, där vi tillsammans med vår befintliga elverksamhet kan erbjuda våra kunder större bredd. Vi är glada att affären gått i lås och att vi nu fortsatt kan utveckla oss inom automation tillsammans, kommenterar Olle Näsvall, regionchef Bravida i Region Norra Norrland.   

Glenn Sundqvist som idag är vd på Reglerteknik i Norr kommer att fortsätta ingå i verksamheten och ha sin roll lika som tidigare. Han kommenterar: 

Läs också:
Bravida köper elinstallatör med 40 anställda i Örnsköldsvik

– Förvärvet känns som en bra lösning för bolagets framtid, med stabilitet och säkerhet. Det ger oss möjlighet att få fortsätta expandera som företag under Bravidas förankring. Det känns väldigt bra att nu bli en del av Bravida. 

Bravida tillträder som ägare den 1 oktober 2021.