Logga in

Bravida köper i Örebro

Publicerad
11 jan 2022, 09:23

Bravida förvärvar bolaget Skoglund El & Tele AB och stärker därmed sin position inom el- och teleinstallationer i Örebro. Bolaget omsätter drygt 45 miljoner och har 30 anställda.

Text

Skoglund El & Tele AB grundades år 2000 av Magnus Skoglund i Örebro och är verksamma inom el- och teleinstallationer. Bolagets huvudsakliga kunder är Örebro kommun, mindre och större byggentreprenörer samt även lokala industrikunder. 

Läs också:
Bravida köper elföretag i Sundbyberg

Läs också:
“Många ser Bravida som ett nytt bra hem för sitt företag”

Torbjörn Fagerberg, avdelningschef El och Säkerhet på Bravida i Örebro och Sven Westdahl, regionchef för region Närke Östergötland Gotland på Bravida kommenterar:

– Skoglund El & Tele är ett välrenomerat företag som passar bra in i vår befintliga organisation. Tillsammans blir vi en stor aktör på vår lokala marknad med både kunskap och teknik för alla olika sorters uppdrag inom el. Förvärvet stärker oss både inom service och entreprenad.

Magnus Skoglund, nuvarande vd för Skoglund El och Tele kommer att fortsätta ingå i verksamheten. Han kommenterar:

– Förvärvet känns helt rätt för att vi ska kunna utvecklas vidare och med hjälp av Bravidas bredd på marknaden är detta rätt väg att gå för oss som företag. Jag hoppas att vi tillsammans kommer skapa en bra arbetsplats där mina medarbetare kan fortsätta att utvecklas och trivas med sitt arbete.

Läs också:
Bravida dubbelshoppar i Sörmland

Bravida tillträder som ägare den 10 januari 2022.