Logga in

Bravida dubbelshoppar i Sörmland

Publicerad
11 dec 2018, 09:17

“En välskött verksamhet med kompetenta medarbetare som kompletterar Bravida på ett bra sätt.”

PRESSMEDDELANDE FRÅN BRAVIDA:

Bravida förvärvar Elbolaget Glödlampan AB och dotterbolaget Strängnäs Elmän AB. Bravida tar genom förvärvet en starkare position inom el i Södermanland. Bolagen har totalt 18 anställda och en omsättning om cirka 20 miljoner kronor.

Läs mer: Så lyckades Instalco med 4 miljarder på 4 år

Elbolaget Glödlampan AB grundandes 1992 och har verksamhet i Flen med omnejd, medan dotterbolaget Strängnäs Elmän AB verkar i Strängnäs med omnejd. De erbjuder tjänster inom service, installation och automation, vilket kompletterar Bravidas befintliga erbjudande på orterna.

Mer Bravida-förvärv: Därför sålde Lindsténs

– Vi ser Södermanland som en mycket intressant marknad där Bravida idag finns representerade inom el, vs och ventilation. Genom förvärvet stärker vi den befintliga verksamheten och kan möta kundernas efterfrågan på ett ännu bättre sätt. Dessutom blir vi starkare inom automation. Det är en välskött verksamhet med kompetenta medarbetare som kompletterar Bravida på ett bra sätt, säger Mats Axelsson, regionchef, Bravida region Dalarna, Västmanland, Södermanland.

Bravida: ”Det är ett strategiskt förvärv”

Bolagen drivs idag av tre delägare. En av dem är Thomas Lybäck. Han berättar:
– Genom att bli en del av Bravida kan vår verksamhet utvecklas på många sätt. Det skapar en långsiktig trygghet, samtidigt som vi kan dra stor nytta av varandra lokalt. Bravida är rikstäckande inom många teknikområden, och vi är lokalt starka inom el och automation. Tillsammans kan vi bredda vårt erbjudande och hjälpa ännu fler kunder i Södermanland.

Tillträde förväntas ske den 1 januari 2019.