Logga in

Bravida gör storförvärv i Stockholm

Publicerad
27 maj 2021, 11:30

Köper ett installationsbolag som omsätter 165 miljoner kronor och sysselsätter 100 personer inom alla installationsgrenar. 

Text

Bravida förvärvar E3K och stärker därmed sitt helhetserbjudande i Stockholm

Bravida förvärvar E3K och stärker därmed helhetserbjudandet i Stockholm inom installation, service, automation, el, ventilation, vs och fastighetsdrift. E3K omsätter idag omkring 165 MSEK och har 100 anställda.

Från 2020:
Bravida köper solcellsinstallatör

Fler stora Bravidaförvärv
Bravida storhandlar i Norge

E3K grundades 2005 och verkar idag inom områdena automation, el, ventilation, värme och vs. Verksamheten har specialiserat sig på helhetsleveransen inom installationsentreprenader, fastighetsdrift, service och teknik. Andra expertisområden omfattar även helhetssyn och samverkan mellan byggnadens olika system. 

– E3K är ett företag som ligger väl i linje med Bravidas strategi att erbjuda tjänster till fastighetsbranschen, där vi tar ett ansvar för de tekniska installationernas hela livscykel. Vi kommer att bygga ett starkt vinnande lag med ett ännu skarpare erbjudande till marknaden i Stockholmsmrådet, kommenterar Lars Täuber, divisionschef i division Stockholm. 

Roger Blomkvist är idag vd för E3K, och kommer att fortsätta leda hela den nuvarande verksamheten i rollen som regionchef. Han kommenterar försäljningen:

– Jag är övertygad om att E3K och Bravida kommer att utvecklas bra tillsammans. Det kommer öppna för möjligheten till många nya affärer och att alla våra befintliga kunder fortsättningsvis kommer få samma goda service som tidigare. 

Läs också:
Bravida köper elföretag i Sundbyberg

E3K är i dagsläget etablerade i Danderyd och Årsta i Stockholm och de kommer inledningsvis fortsätta i befintliga lokaler. Bravida tillträder som ägare den 31 maj 2021.