Logga in

Bravida köper el- och VS-företag med 180 anställda

Publicerad
31 mar 2022, 10:04

Har 90-åriga rötter.

Bravida köper LR-Installation med huvudkontor i Kalmar. Bolaget omsätter cirka 300 miljoner kronor och har 180 anställda.

Läs också:
Bravida gör storförvärv i Stockholm

Läs också:
Assemblin växer i Kalmar

LR-Installation har sina rötter från två företagsgrenar på tidigt 1930-tal och är i dag verksamt inom rör, el och vitvarusegmenten. Kundsegmentet består av privatpersoner, fastighetsförvaltare, industri, allmännyttan och kommuner.

– Vi blir tillsammans en stark aktör inom el och VS i Växjö, Kalmar, Karlskrona och Oskarshamn och även inom vs i Mönsterås då förvärvet tillför teknik, resurser och kompetens inom områden som vi idag saknar, säger Johan Swahn, chef för region Jönköping på Bravida, i ett pressmeddelande.

LR-Installations nuvarande vd Mats Axelsson kommer att följa med till Bravida. LR-Installation och Bravida är i dag etablerade på olika platser i regionen, men planerar att flytta till gemensamma lokaler framöver.

Läs också:
Stor elinstallatör i Kalmar försatt i konkurs

Förvärvet behöver prövas av Konkurrensverket. Bravida tillträder när prövningen är klar och det förväntas bli i april.