Logga in

Bravida köper AM Elektriska AB

Publicerad
24 okt 2019, 08:54

Bravida förvärvar AM Elektriska AB, ett bolag på Hisingen i Göteborg med 29 anställda som specialiserat sig på renoveringsuppdrag åt byggare och bostadsrättsföreningar.

PRESSMEDDELANDE FRÅN BRAVIDA:

AM Elektriska AB erbjuder installations- och servicetjänster inom elområdet. Företaget har sin etablering på Hisingen i Göteborg och har utvecklat specialkompetens inom renoveringprojekt (ROT). Kunderna är framförallt lokala byggföretag, men företaget arbetar även en del direkt mot bland annat bostadsrättsföreningar. 

Förvärv: Bravida breddar med el i Gävle

– Vi ser förvärvet av AM Elektriska AB som en av byggstenarna för att göra vårt elerbjudande i Göteborg ännu starkare. Företaget har utvecklat en effektiv produktionsapparat för ROT-marknaden och har uppvisat stabil lönsamhet över tid, säger Hans Hermansson, regionchef för Bravida i region Göteborg.

Norden: Shoppingrundan fortsätter i Danmark

AM Elektriska grundades 1991 i Göteborg av Anders Olsson och Magnus Adamsson, som äger bolaget tillsammans. Företaget kommer till en början att leva vidare som Bravidaavdelning i sina nuvarande lokaler på Hisingen. Magnus Adamsson, som är tänkt att bli avdelningschef för den nyinrättade elavdelningen säger så här om försäljningen: 

Säkerhet: Bravida köper kameraövervakningsföretag

– Vi ser detta som ett naturligt steg för en fortsatt utveckling av verksamheten – den blir mer attraktiv både för kunder och medarbetare på lång sikt. Samtidigt skapar försäljningen nya möjligheter för våra medarbetare. Tillsammans blir vi ett starkt team. 

Bravida tillträder som ägare den 2 december 2019.

Bravida dubbelshoppar i Sörmland