Logga in

Bravida köper elinstallatör med 40 anställda i Örnsköldsvik

Publicerad
26 feb 2019, 15:34

Blir helhetsleverantör efter förvärvet av A Bylunds Elektriska. Bravida har hittills haft vs och ventilation i Örnsköldsviksområdet.

PRESSMEDDELANDE FRÅN BRAVIDA:

A Bylunds Elektriska AB är specialister inom service och installation av el, tele och data, samt larm och passersystem. Bolaget, som grundades år 1991, har idag 43 anställda och en omsättning om cirka 40 miljoner kronor.

Besvikelse efter kvartalsrapport i januari: ”Bravidas tillväxt som bortblåst”

– Örnsköldsviksområdet är en mycket intressant marknad där vi hittills bara erbjudit tjänster inom vs och ventilation. A Bylunds Elektriska är en välskött verksamhet som passar väl in i Bravida. De har hög kompetens, arbetar kontinuerligt för att säkra kvaliteten i leveranserna och deras kunder är nöjda. De kompletterar vår befintliga verksamhet på ett bra sätt, säger Olle Näsvall, regionchef, Norra Norrland.  

Order till Bravida:  Installationerna i Förbifart Stockholm värda miljarder

A Bylunds Elektriska drivs idag av Anders Bylund, som berättar:

– Jag ser detta som ett naturligt steg för en fortsatt utveckling av A Bylunds Elektriska. Vi behåller vår lokala förankring, vilket säkerställer verksamhetens attraktivitet bland kunder och medarbetare. Samtidigt skapas spännande utvecklingsmöjligheter genom att vi blir en del av en större koncern som Bravida.

Bravida tillträder som ägare den 1 april 2019.

SKL väljer modulfabrik för höga hus