Logga in

Nyanlända elektriker fördubblade omsättningen

Publicerad
30 aug 2021, 05:55
| Uppdaterad
2 sep 2021

När vi skrev om Elinzity 2019 hade de anställt 25 nya elektriker – och det fortare än kvickt. Hur gick det sedan?

Hösten 2019 skrev vi om Elinzity i Västra Frölunda som växte snabbt med nyanlända elektriker. Målet var att få större projekt. 

Läs mer om Elinzitys strategi här:
”Våga anställa nyanlända – vi har bara goda erfarenheter”

Läraren Bengt satt i bilen och grät:
”Killarna var jätteduktiga, men ingen vågade anställa dem”

Peter Berntsson.

Hur gick det sen?

– Som tåget. Nu har vi 54 elektriker, jobbar med de stora byggarna och har lyckats komma in på flera stora projekt. Det hade inte gått för tre år sedan när vi var 25 elektriker. Omsättningen tror jag blir runt 85 miljoner i år, en fördubbling sedan 2018, säger vd Peter Berntsson.

Något du är extra stolt över?

– Vår öppna inställning och mångfald. Vi har brutit normen inom branschen genom att låta killar från en annan kultur få sitt första jobb och valideras och certifieras genom oss.  Förutom att vi har anställt jätteduktiga elektriker med flera olika nationaliteter så tar vi även in många lärlingar. Nu har vi sju stycken: fem unga och två vuxenlärlingar.

Hur har ni påverkats av coronan?

–  2020 var lite tufft, särskilt på servicesidan. Vi permitterade tio man, men beslöt att behålla alla killarna eftersom vi trodde att 2021 och framåt skulle bli fullt ös. Och så blev det – efter en lite knackig vår är det full fart igen.

Äntligen:
Hassan gör comeback som elektriker

Ser du några intressanta trender på marknaden?

– Göteborgsmarknaden är enorm, och elektrikerna kommer inte att räcka till för allt som ska göras. Det är en jätteutmaning för branschen, säger Peter Berntsson.