Logga in

Assemblin köper elteknikbolag i Karlstad

Publicerad
11 jan 2021, 15:06
| Uppdaterad
22 mar 2021

TIS Tervell Installation och Service är ett välrenommerat installationsföretag med 24 medarbetare. ”Ett bra komplement till vår verksamhet” säger Fredrik Allthin vd och chef för Assemblins affärsområde el.

PRESSMEDDELANDE FRÅN ASSEMBLIN:

Assemblin El har förvärvat det välrenommerade elteknikbolaget TIS Tervell Installation och Service AB (TIS) som omsätter cirka 30 MSEK och har 24 medarbetare i Karlstad med omnejd.

Senaste förvärvet i december: Assemblin växer i Kalmar

Assemblins lönsamhetsproblem i Stockholm: ”Det handlar om bristande uppföljning och styrning i våra projekt”

TIS grundades 2004 och är idag ett konkurrenskraftigt elteknikbolag verksamt främst i och omkring Karlstad men även i västra och norra Värmland och norra Dalsland. TIS erbjuder flexibla lösningar och är särskilt starka inom service men har också en entreprenadverksamhet nischad mot mindre entreprenader åt lokala byggare, mindre industrier, fastighetsägare och nyproduktion och villor.

– TIS är ett spännande elteknikbolag med erkänt duktiga medarbetare och ett gott rykte på den lokala marknaden. De har en helt annan kundstock och en högre andel serviceverksamhet än vad vår Karlstadsfilial har idag och blir därför ett bra komplement till vår verksamhet. Vi är mycket glada över denna uppgörelse och välkomnar våra nya kollegor, kunder och leverantörer, säger Fredrik Allthin, vd och chef för affärsområde Assemblin El.

– Det finns många likheter mellan oss på TIS och Assemblin, samtidigt som våra verksamheter kompletterar varandra. Tillsammans får vi större möjligheter och ökad kapacitet att kunna samarbeta i fler entreprenader och utveckla kundbasen inom service. Vi ser mycket positivt på en gemensam framtid med målsättningen att skapa en riktigt vass installations- och serviceverksamhet i Karlstad-området, säger Johan Tervell och Lars Skog, huvudägare i TIS.