Logga in

Nu är alla gamla ID06-kort spärrade

Publicerad
21 jan 2020, 08:55

Jobbar du på ett bygge och passerar ID06-spärrarna varje morgon? Se då till att du har nya kortet. Från den 22 januari är alla gamla kort spärrade.

Natten till den 22 januari spärrades alla gamla kort och nu gäller bara de nya.

– Det blir ett säkrare system med de nya korten, säger Thor Jonsson, verksamhetsområdeschef på ID06.

Säkarare system behövs: ”Allt kan se schysst ut på ytan”

Thor Jonsson.Tidigare har korten skrivits ut till personer men utan att korten stämts av med personliga ID. Detta sker nu. Samtidigt genomförs kontroller av samtliga företag som ansöker om kort.

– Vi får kontroll på alla som vistas på en arbetsplats, att regelverk följs för utländska arbetare kring tider som de får vara i Sverige och att företag betalar skatter och avgifter, säger Thor Jonsson.

Saknade personalliggare – så mycket får entreprenören böta

– Det handlar om att skapa sund konkurrens på lika villkor.

Thor Jonsson, verksamhetsområdeschef ID06

485 000 ID06-kort har redan skickats ut och fler beställts. Personer från 91 länder och företag från 27 länder har kontrollerats.

Så här fungerar personalliggare

ID06 skapades som ett verktyg för att motverka svartjobb. Med de nya korten blir verktygen mer kraftfullt.

– Det handlar om att skapa sund konkurrens på lika villkor, säger Thor Jonsson.

Läs om tidigare förändringar i ID06

Systemet omfattar alla medlemsföretag i Sveriges Byggindustrier och därmed samtliga företagens byggen. Installatörerna kommer ofta in som underentreprenörer och då gäller att företagen måste kontakta entreprenören. Arbetsplatsen bestämmer hur man hanterar personer utan giltiga ID06-kort. All formation om hur nya kort beställs finns på ID06 hemsida www.id06.se.

Något annat som installatörer ska tänka särskilt på?

– Jag tycker att de ska använda sig av kompetensdatabasen som finns på vår hemsida. Där finns galet mycket olika kompetenser som kan läggas in och kopplas till kortet, som då också kan användas mot privatkunder.